11-02-2012, 08:16
Witam,
Wraz z przyjacielem jesteśmy zapaleńcami muzyki. Pomysł, który zrodził się w naszych głowach dotyczy muzyki, a głównie tej gitarowej. Nie mamy jednak jakiejkolwiek wiedzy na temat, jak taki portal stworzyć.
Początkowo zastanawialiśmy się nad WP, później nad joomlą. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, czy któryś z wyżej wymienionych silników jest w stanie zapewnić nam to czego oczekujemy:
- Slider - element przewijający najnowsze wpisy z różnych kategorii
- Okno wglądu w najnowsze wpisy z forum (które będzie działać równolegle)
- Okna pokazujące losowo wybrany artykuł z jednej kategorii
- Okno/Pasek newsów - wyświetlający krótkie, najświeższe wiadomości
- Możliwość tworzenia podstron (tego nie daje WP?)
- Górne menu (schemat działania: Kategoria -> podkategorie 1 -> podkategorie 2)
- Strefy reklamowe
Tak jak pytałem wcześniej - jeśli jest jakiś silnik, który w pełni może zaspokoić, to jaki? Jeśli nie - jak poradzić sobie z problemem? Zlecić zaprojektowanie strony - jeśli tak, to w jakich granicach kształtują się koszty?
Wraz z przyjacielem jesteśmy zapaleńcami muzyki. Pomysł, który zrodził się w naszych głowach dotyczy muzyki, a głównie tej gitarowej. Nie mamy jednak jakiejkolwiek wiedzy na temat, jak taki portal stworzyć.
Początkowo zastanawialiśmy się nad WP, później nad joomlą. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, czy któryś z wyżej wymienionych silników jest w stanie zapewnić nam to czego oczekujemy:
- Slider - element przewijający najnowsze wpisy z różnych kategorii
- Okno wglądu w najnowsze wpisy z forum (które będzie działać równolegle)
- Okna pokazujące losowo wybrany artykuł z jednej kategorii
- Okno/Pasek newsów - wyświetlający krótkie, najświeższe wiadomości
- Możliwość tworzenia podstron (tego nie daje WP?)
- Górne menu (schemat działania: Kategoria -> podkategorie 1 -> podkategorie 2)
- Strefy reklamowe
Tak jak pytałem wcześniej - jeśli jest jakiś silnik, który w pełni może zaspokoić, to jaki? Jeśli nie - jak poradzić sobie z problemem? Zlecić zaprojektowanie strony - jeśli tak, to w jakich granicach kształtują się koszty?