Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak unieruchomić logo i jak wykonać taki format podstrony? (top-treść-stopka)
Na wstępie przepraszam, ale nie znam odpowiedzi na twoje pytanie, ale jak zobaczyłem templatkę to aż musiałem się zarejestrować.

Niestety muszę zwrócić ci uwagę na ważne według mnie rzeczy:

skryptowana js'em i cieniowana trzcionka nie ukazuje się dobrze pod starszym Internet Explorerem. fajnie wygląda ale sam to przerabiałem i doszedłem do wniosku, że lepiej jest aby wszyscy widzieli stronę tak samo.

po drugie H1 nie powinieneś wykorzystywać do tytułów newsów, H1 powinno zawierać opis treści strony, może być takie samo jak title tag, a nawet kiedyś czytałem opinię że POWINNO być takie samo. H2 wykorzystuj do opisania kategorii (czyli np pokazujesz że tu zaczynają się newsy). H3 i H4 możesz wykorzystywać do opisywania tytułów newsów (nagłówków). Podobno złota zasada to maksymalnie 1x H1, 1xH2.

Nie używaj H1 i H2 na dole strony, H1 to najważniejszy nagłówek na twojej stronie (nie bez powodu ma 1 jako liczbę a nie 123) i nie powinien się potarzać.

Tak samo jak wykorzystałeś H5, po czym znów powtarzasz H1 i H2. Optymalnie jest zachować ciągłość od góry w kodzie H1 - H2 - H3 - H4 - H5, jak raz wstawisz H3 to za nią nie powinieneś dawać już H2.

Wiem, że to brzmi dziwnie i inaczej. Wymaga też poprawek w kodzie i przyzwyczajenia się do nowych rzeczy, a czasami dostosowania layoutu pod "H" ale widzę, że odkąd zacząłem się tego trzymać moje stronki są pozytywniej odbierane przez google Smile

Co do reszty kodu to nie mam zarzutów Smile

I sry dla forumowiczów za to że mój pierwszy post to zaraz marudzenie Big Grin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak unieruchomić logo i jak wykonać taki format podstrony? (top-treść-stopka) - przez hotsauce007 - 10-01-2012, 02:01