08-01-2011, 02:27
(07-01-2011, 16:59)Pedro84 napisał(a):(07-01-2011, 07:03)Darkfutur napisał(a): musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonany, a wiem ze na domeny com takie cos przychodzi. Minely 2 tygodnie, domena jest oplacona u 2 operatorow i nie wiem co dalej robic i co z podowjnie wplaconą kasa.Najlepiej będzie jak krok po kroku opiszesz co z tą domeną zrobiłeś.
domene mam zarejstrowana w az.pl
20 grudnia postanowilem ją przeniesc do Irlandzkiej firmy www.blackhight.com gdzie mam wykupiony hosting. Najpierw napisalem do admina az.pl zeby zmienił na aktualny adres email ktory jest przyporządkowany do domeny, bo ponoć jest to bardzo ważne podczas transferu. Na niego podobno przychodzi jakis email weryfikacyjny. ktory musze potwierdzic. Gdy otrzymalem wiadomosc od admina az.pl ze email dla domeny zostal uaktualniony wszedlem na moj panel w blacknight i dokonalem transferu wpisując nazwe domeny oraz kod "auto cos tam" ktory spisalem z panelu az.pl Wszystko ok owa domena pojawila sie w panelu na blacknight a na emaila przyszla tylko faktura. Zaden email weryfikacyjny jednak nie przyszedl. Napisalem do blacknight to odpisali ze transfer jest w toku i musze czekac a minely juz ponad 2 tygodnie. 2 dni temu jednak domena tracila waznosc , więc oplacilem ją dalej w az.pl zeby jej nie stracic. Teraz jest oplacona w 2 firmach i dziala nadal w az.pl. Szalu juz dostaje , bo zglupialem i nie wiem o co już chodzi i ile jeszcze mam czekac.