![]() |
transfer domeny .com do innej firmy - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja) +--- Dział: Domeny (https://www.webmastertalk.pl/forum-domeny) +--- Wątek: transfer domeny .com do innej firmy (/thread-transfer-domeny-com-do-innej-firmy) |
transfer domeny .com do innej firmy - Darkfutur - 02-01-2011 Witam. 2 tygodnie temu zakupilem hosting w zagranicznej firmie i chcialem dokonac tam transferu mojej domeny .com z az.pl Spisalem kod w panelu az.pl oraz uaktualinilem adres email dla tej domeny gdzie ma przyjsc potwierdzenie. U nowego usługodawcy już kod zarejstrowlem i oplacilem , lecz do dzisaj nie przyszlo jeszcze zadne potwierdzenie. Domena caly czas działa ze starym hostingiem. 4 stycznia czyli we wtorek konczy się jej waznosc w az.pl i nie wiem co mam dalej robić żeby jej ktos nie przejął, gdy transfer do tego czasu nie zostanie dokonany. Proszę o informacje czy mam ją oplacic dalej w az.pl skoro juz jest oplacona w nowej firmie , czy nie musze już tego robic i sie niczego obawiac ? RE: transfer domeny .com do innej firmy - bartosz-nowicki - 05-01-2011 Transfer domeny nie jest jednoznaczny z delegacją DNS domeny. Transfer zmienia rejestratora, pozostawiając dotychczasowe DNS. Delegacja zmienia DNS, pozostawiając rejestratora. Udało Ci się przedłużyć domenę? RE: transfer domeny .com do innej firmy - Darkfutur - 07-01-2011 musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonany, a wiem ze na domeny com takie cos przychodzi. Minely 2 tygodnie, domena jest oplacona u 2 operatorow i nie wiem co dalej robic i co z podowjnie wplaconą kasa. RE: transfer domeny .com do innej firmy - Pedro84 - 07-01-2011 (07-01-2011, 07:03)Darkfutur napisał(a): musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonany, a wiem ze na domeny com takie cos przychodzi. Minely 2 tygodnie, domena jest oplacona u 2 operatorow i nie wiem co dalej robic i co z podowjnie wplaconą kasa.Najlepiej będzie jak krok po kroku opiszesz co z tą domeną zrobiłeś. RE: transfer domeny .com do innej firmy - bartosz-nowicki - 07-01-2011 Cytat:musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonan Skontaktuj się z dotychczasowym rejestratorem, Na pewno Ci pomogą. RE: transfer domeny .com do innej firmy - Darkfutur - 08-01-2011 (07-01-2011, 16:59)Pedro84 napisał(a):(07-01-2011, 07:03)Darkfutur napisał(a): musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonany, a wiem ze na domeny com takie cos przychodzi. Minely 2 tygodnie, domena jest oplacona u 2 operatorow i nie wiem co dalej robic i co z podowjnie wplaconą kasa.Najlepiej będzie jak krok po kroku opiszesz co z tą domeną zrobiłeś. domene mam zarejstrowana w az.pl 20 grudnia postanowilem ją przeniesc do Irlandzkiej firmy www.blackhight.com gdzie mam wykupiony hosting. Najpierw napisalem do admina az.pl zeby zmienił na aktualny adres email ktory jest przyporządkowany do domeny, bo ponoć jest to bardzo ważne podczas transferu. Na niego podobno przychodzi jakis email weryfikacyjny. ktory musze potwierdzic. Gdy otrzymalem wiadomosc od admina az.pl ze email dla domeny zostal uaktualniony wszedlem na moj panel w blacknight i dokonalem transferu wpisując nazwe domeny oraz kod "auto cos tam" ktory spisalem z panelu az.pl Wszystko ok owa domena pojawila sie w panelu na blacknight a na emaila przyszla tylko faktura. Zaden email weryfikacyjny jednak nie przyszedl. Napisalem do blacknight to odpisali ze transfer jest w toku i musze czekac a minely juz ponad 2 tygodnie. 2 dni temu jednak domena tracila waznosc , więc oplacilem ją dalej w az.pl zeby jej nie stracic. Teraz jest oplacona w 2 firmach i dziala nadal w az.pl. Szalu juz dostaje , bo zglupialem i nie wiem o co już chodzi i ile jeszcze mam czekac. RE: transfer domeny .com do innej firmy - Pedro84 - 08-01-2011 (08-01-2011, 02:27)Darkfutur napisał(a):Uderzaj do administracji tej firmy zagranicznej.(07-01-2011, 16:59)Pedro84 napisał(a):(07-01-2011, 07:03)Darkfutur napisał(a): musialem ja oplacic u starego operatora, bo jej waznosc wczoraj wygasala a do dzisaj nie otrzymalem jeszcze zadnego emaila z potwierdzeniem ze transfer juz został dokonany, a wiem ze na domeny com takie cos przychodzi. Minely 2 tygodnie, domena jest oplacona u 2 operatorow i nie wiem co dalej robic i co z podowjnie wplaconą kasa.Najlepiej będzie jak krok po kroku opiszesz co z tą domeną zrobiłeś. RE: transfer domeny .com do innej firmy - Darkfutur - 09-01-2011 ok napisalem zobaczymy co odpisza. Zastanawiam się tez czy adres email ktory jest przyporzadkowany do domeny potrzebuje jakiegos czasu na zmiane. Gdy admin w az.pl napisal mi ze adres email został do domeny uaktualniony to odrazu dokonalem transferu. Byc moze za szybko i moze adres tez potrzezbuje czasu jak to jest z adresami DNS okolo 48h i dlatego email z potwierdzeniem nie przyszedl ? Druga recz co to znaczy ze domena przyd transferem musi byc odblokowana ?? RE: transfer domeny .com do innej firmy - bartosz-nowicki - 10-01-2011 Co do aktualizacji danych w WHOIS to są one aktualizowane w zależności od tego jak często są odświeżane dane na serwerach DNS. (09-01-2011, 16:40)Darkfutur napisał(a): Druga recz co to znaczy ze domena przyd transferem musi byc odblokowana ?? Musi być opłacona, transferu nie można dokonać 5 dni po jej opłaceniu i 6 dni przed jej wygaśnięciem. Czy opłaciłeś proformę za transfer? Zazwyczaj transfer domen .com jest płatny. |