15-06-2010, 17:45
(15-06-2010, 14:25)jasikj napisał(a): Jakiś czas temu koleżka, który myślał że się zna mówił mi, że pozycjonowany jest adres a nie treść i ze to nie ma wpływu ale mnie coś nie pasowało.No zgadzam się z koleżką... Ale tylko w jednym. Myślał, że się zna...
A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?
Adres obecnie jest istotny, ale nie przesadnie ważny. Dziś możesz nawet nie mieć słów kluczowych i opisu w meta tagach. Zawartość, to jest obecnie najwazniejsze.
Cytat:A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?Odpada! Nigdy tak nie rób!
(15-06-2010, 15:54)Engine napisał(a): Wszystko zależy od tego co ulegnie zmianie. Czy tematyka strony też ulegnie zmianie. Bo jeśli to tylko zmiana grafiki i poszerzenie lub odświeżenie treści to nie powinno mieć to znaczącego wpływu na pozycje.Zależy też co rozumiesz pod pojęciem "odświeżenie" zawartości. Zdarza się, że wyszukiwarki reagują nawet na niewielkie zmiany zawartości.