Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Po zmianie strony stracę pozycje ? - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Po zmianie strony stracę pozycje ? (/thread-po-zmianie-strony-strace-pozycje)

Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 14-06-2010

Witam,
mam stronę internetową którą kiedyś mi wypozycjonowano na kilka fraz. Teraz chcę ją zmienić na nową. Moje pytanie brzmi czy utracę pozycjonowanie z tej starej strony jak ją podmienię na nową?

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 14-06-2010

Co rozumiesz pod pojęciem "nowa strona"?

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 14-06-2010

Nowa w sensie inna. Chcę je podmienić.

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 14-06-2010

No to może mieć to wpływ na pozycję, aktualnie ogromny wpływ na pozycję w wyszukiwarkach ma teraz zawartość i słowa kluczowe w zawartości.

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 15-06-2010

Jakiś czas temu koleżka, który myślał że się zna mówił mi, że pozycjonowany jest adres a nie treść i ze to nie ma wpływu ale mnie coś nie pasowało.
A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Engine - 15-06-2010

Wszystko zależy od tego co ulegnie zmianie. Czy tematyka strony też ulegnie zmianie. Bo jeśli to tylko zmiana grafiki i poszerzenie lub odświeżenie treści to nie powinno mieć to znaczącego wpływu na pozycje.

Cytat:A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?

To będzie ukrywanie treści i prędzej czy później kara.

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 15-06-2010

Ok, dzięki za pomoc. Wrzucę ją i będę obserwował pozycje.
pozdrawiam...

RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 15-06-2010

(15-06-2010, 14:25)jasikj napisał(a): Jakiś czas temu koleżka, który myślał że się zna mówił mi, że pozycjonowany jest adres a nie treść i ze to nie ma wpływu ale mnie coś nie pasowało.
A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?
No zgadzam się z koleżką... Ale tylko w jednym. Myślał, że się zna...

Adres obecnie jest istotny, ale nie przesadnie ważny. Dziś możesz nawet nie mieć słów kluczowych i opisu w meta tagach. Zawartość, to jest obecnie najwazniejsze.

Cytat:A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?
Odpada! Nigdy tak nie rób!

(15-06-2010, 15:54)Engine napisał(a): Wszystko zależy od tego co ulegnie zmianie. Czy tematyka strony też ulegnie zmianie. Bo jeśli to tylko zmiana grafiki i poszerzenie lub odświeżenie treści to nie powinno mieć to znaczącego wpływu na pozycje.
Zależy też co rozumiesz pod pojęciem "odświeżenie" zawartości. Zdarza się, że wyszukiwarki reagują nawet na niewielkie zmiany zawartości.