![]() |
Po zmianie strony stracę pozycje ? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Po zmianie strony stracę pozycje ? (/thread-po-zmianie-strony-strace-pozycje) |
Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 14-06-2010 Witam, mam stronę internetową którą kiedyś mi wypozycjonowano na kilka fraz. Teraz chcę ją zmienić na nową. Moje pytanie brzmi czy utracę pozycjonowanie z tej starej strony jak ją podmienię na nową? RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 14-06-2010 Co rozumiesz pod pojęciem "nowa strona"? RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 14-06-2010 Nowa w sensie inna. Chcę je podmienić. RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 14-06-2010 No to może mieć to wpływ na pozycję, aktualnie ogromny wpływ na pozycję w wyszukiwarkach ma teraz zawartość i słowa kluczowe w zawartości. RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 15-06-2010 Jakiś czas temu koleżka, który myślał że się zna mówił mi, że pozycjonowany jest adres a nie treść i ze to nie ma wpływu ale mnie coś nie pasowało. A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała? RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Engine - 15-06-2010 Wszystko zależy od tego co ulegnie zmianie. Czy tematyka strony też ulegnie zmianie. Bo jeśli to tylko zmiana grafiki i poszerzenie lub odświeżenie treści to nie powinno mieć to znaczącego wpływu na pozycje. Cytat:A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała? To będzie ukrywanie treści i prędzej czy później kara. RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - jasikj - 15-06-2010 Ok, dzięki za pomoc. Wrzucę ją i będę obserwował pozycje. pozdrawiam... RE: Po zmianie strony stracę pozycje ? - Pedro84 - 15-06-2010 (15-06-2010, 14:25)jasikj napisał(a): Jakiś czas temu koleżka, który myślał że się zna mówił mi, że pozycjonowany jest adres a nie treść i ze to nie ma wpływu ale mnie coś nie pasowało.No zgadzam się z koleżką... Ale tylko w jednym. Myślał, że się zna... Adres obecnie jest istotny, ale nie przesadnie ważny. Dziś możesz nawet nie mieć słów kluczowych i opisu w meta tagach. Zawartość, to jest obecnie najwazniejsze. Cytat:A nie mogę zrobić jakiegoś przekierowania czy coś takiego? Żeby ta stara strona była jakoś podpięta do tej nowej ale żeby się nie wyświetlała?Odpada! Nigdy tak nie rób! (15-06-2010, 15:54)Engine napisał(a): Wszystko zależy od tego co ulegnie zmianie. Czy tematyka strony też ulegnie zmianie. Bo jeśli to tylko zmiana grafiki i poszerzenie lub odświeżenie treści to nie powinno mieć to znaczącego wpływu na pozycje.Zależy też co rozumiesz pod pojęciem "odświeżenie" zawartości. Zdarza się, że wyszukiwarki reagują nawet na niewielkie zmiany zawartości. |