24-03-2010, 23:01
Zrobiłem, faktycznie zaczęło działać, ale przyznam, pewnie coś namieszałem, bo nie mogę ustawić drugiej części tego co napisałeś:
Stopkę jako jpg wstawiłem, pięknie wyświetla, ale faktycznie tekst nie jest wycentrowany i na bokach biało. Najpierw próbowałem zrobić tą kwestię z wrapperem2, ale nie znam się tak dobrze, stąd moje pytanie: Mam ten wrapper2 wyciąć ze style.css? i po prostu nic nie zmieniając przesunąć na dół, do footera? Dla mnie wrapper 2 w style to:
#wrapper2 {
width: 960px;
margin: 0 auto;
overflow: hidden;
tym wrapperem co ustawiłem stropkę z wyciętym obrazkiem? Wstyd przyznać, ale nie wiem za jakim właśnie wrapperem.
Tą 204 linijkę zmieniam, ale nic się nie dzieje. Ona wygląda tak:
#footer p{
color: #333333;
odpowiada za kolor, podmieniam go tym co napisałeś i nic nie robi.
Pewnie nieźle namieszałem, co zrobiłem nie tak?
ps. pseudo stopkę wyrzuciłem.
Cytat:Aby to zrobić, będziesz musiał ją przesunąć w kodzie. Wytnij wiec jej kod z wrapper2 i daj go wlasnie za tym wraperem. Dodatkowo musisz wtedy zmienic 204 linijke w style.css:
#footer p {
width:960px;
margin:5px auto;
}
Stopkę jako jpg wstawiłem, pięknie wyświetla, ale faktycznie tekst nie jest wycentrowany i na bokach biało. Najpierw próbowałem zrobić tą kwestię z wrapperem2, ale nie znam się tak dobrze, stąd moje pytanie: Mam ten wrapper2 wyciąć ze style.css? i po prostu nic nie zmieniając przesunąć na dół, do footera? Dla mnie wrapper 2 w style to:
#wrapper2 {
width: 960px;
margin: 0 auto;
overflow: hidden;
Cytat:i daj go wlasnie za tym wraperem.
tym wrapperem co ustawiłem stropkę z wyciętym obrazkiem? Wstyd przyznać, ale nie wiem za jakim właśnie wrapperem.
Tą 204 linijkę zmieniam, ale nic się nie dzieje. Ona wygląda tak:
#footer p{
color: #333333;
odpowiada za kolor, podmieniam go tym co napisałeś i nic nie robi.
Pewnie nieźle namieszałem, co zrobiłem nie tak?
ps. pseudo stopkę wyrzuciłem.