Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sklep internetowy - papierniczy księgarnia
Kilka błędów:
- strona główna -> belka "warto zobaczyć". Najeżdżam na tekst i się podkreśla, chociaż nie jest linkiem
- cena jako guzik? WTF. Jako klient czuję się zaskoczony. Klikam. Aha - dodało do koszyka. No to źle. Pomijając sytuację, że nie powinno być mowy o żadnym zastanowieniu/zaskoczeniu u klienta, to cena powinna być jako tekst informacyjny, a KUP albo [Dodaj do koszyka] dopiero powinno dodawać do koszyka. Swoją drogą tutaj bardzo ważna będzie odpowiednia informacja. Bo ile mi tego dodaje do koszyka? Np klikam cenę "KLEJ W SZTYFCIE 20G TETIS". Ile tego wpadło do koszyka? Cała paczka, czy jeden klej?
- Slajder na stronie głównej troszkę przekombinowany. Zwykłe zanikanie czy po prostu wjazd byłby lepszy. Dodatkowo brakuje mi tutaj "poprzedni/następny" i stronicowania. Ah i bardziej bym tutaj widział promocje.
- Podgląd produktu. Guziczki +/- nie działają. Ale jest czytelnie, przejrzyście. Plus za całokształt, minus za guziczki.
- nie ma informacji na listach ile produktów, ale w sumie to aż tak potrzebne nie jest. Czy na tej stronie jest w ogóle stronicowanie produktów? Do zastanowienia czy w ogóle jest potrzebne, bo jeżeli w danej kategorii będzie po 40 czy coś takiego produktów to stronicowanie bym olał.
- w zamówieniu na dole koszyka niebieski guzik jest mały. Lepiej jak by był normalnych rozmiarów albo nawet duży
- pogrubiona czcionka na belkach/sortowaniu nie wygląda idealnie. Ja bym raczej ją zmienił, bo nie każdy odczyta (szczególnie w filtrowaniu się to zlewa). http://oi62.tinypic.com/2r55bap.jpg
- 404 brzydka. Albo kieruj na stronę główną, albo zrób ją w klimacie jak reszta strony. Nawet komunikat w miejscu list produktów byłby raczej ładniejszy.

Reszta fajnie. Bez przekombinowania, bez zbędnych bajerów. Tak właśnie powinno być.

Reszta na plus. Jest czytelnie a to najważniejsze.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Sklep internetowy - papierniczy księgarnia - przez Kartofelek - 13-11-2014, 23:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl