Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
slownikwebmastera.pl
@Jay
Pozwól, że przedstawię Ci moje spojrzenie na ten projekt.
Sięgając na półkę po słownik, nie oglądam za każdym razem jego okładki, tylko odnajduję interesujące mnie słowo i jego opis. Tak samo ma być w przypadku Słownik Webmastera. Boxy z opisem są jednorazowe, ponieważ przy kolejnych wejściach, automatycznie je pomijasz, i przechodzisz do wyszukania konkretnego hasła. Stąd ten duży "Search Bar". Co do header-a, to fakt, ja mam 21'' (1920x1080), natomiast testowałem na mniejszych i nie było jakoś strasznie, ale mogę się nad tym zastanowić.
Lista haseł za długa? Od wyszukiwania jest ww input. Wyobraź sobie początkującego web..., który przegląda listę aby poznać nowe słowa, przełączanie się pomiędzy zakładkami np. z dwoma hasłami, mnie osobiście by wkurzało, więc jak już, to ewentualnie przełącznik trybów wyświetlania.
Odnośnie kategorii, co masz na myśli "chybiony w obecnej formie"? Wybierasz kategorie np. "Oprogramowanie" i dowiadujesz się jakich programów używa się np. do budowy stron, wybierasz "Osoba" i dowiadujesz się, że istnieje pojęcie np. Freelancer itd.
Większość opisów ("definicji") pochodzi z Wiki (jest info na ten temat na stronie), natomiast w przyszłości chce zamienić większość opisów na własne, bardziej zrozumiałe dla początkujących webmasterów i zwykłych internautów (trwają nad tym prace). Opcja logowanie w chwili obecnej, służy tylko dla mnie do logowanie się do panelu aby dodać lub edytować jakiś wpis.
Dzięki za opinię.
Pozdrawiam.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
slownikwebmastera.pl - przez msx83 - 04-01-2014, 23:24
RE: slownikwebmastera.pl - przez atp - 03-02-2014, 19:38
RE: slownikwebmastera.pl - przez Jay - 05-02-2014, 20:34
RE: slownikwebmastera.pl - przez msx83 - 06-02-2014, 12:05
RE: slownikwebmastera.pl - przez Jay - 06-02-2014, 19:44
RE: slownikwebmastera.pl - przez msx83 - 06-02-2014, 21:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości