20-06-2013, 12:43
Witam wszystkich,
Jestem nowym użytkownikiem, cieszę się, że znalazłem to forum i chciałem wszystkich przywitać
Mój pierwszy post będzie dotyczył problemu z tablicami, a mianowicie proszę spojrzeć na kod:
Chodzi o to by, nie zwracało mi wyniku tylko i wyłącznie typu: 1 lata 2 dnia 5 miesiac - tylko 1 rok 2 dni 5 miesięcy. Męczę się z tym nie miłosiernie i nie mogę tego rozwiązać.
Proszę o jakąkolwiek pomoc, jeżeli będzie potrzeba więcej szczegółów odnośnie problemu postaram się dopisać jak najwięcej.
Pozdrawiam.
Jestem nowym użytkownikiem, cieszę się, że znalazłem to forum i chciałem wszystkich przywitać

Mój pierwszy post będzie dotyczył problemu z tablicami, a mianowicie proszę spojrzeć na kod:
Kod:
function secondToString( $Seconds ) {
$zmienne_jednostki = array("rok", "lata", "miesiace", "miesiecy", "dzien", "godzina", "godziny", "minuta", "minuty", "sekundy", "sekunda");
$jednostki = array(
60*60*24*356 => ' lat',
60*60*24*30 => ' miesiac', // miesiace
60*60*24 => ' dni', // dni
60*60 => ' godzin', // godziny
60 => ' minut', // minuty
1 => ' sekund', // sekundy
);
$zawartosc = '';
foreach( $jednostki As $czas_minuty => $czas_sekundy ) {
$iDiv = $Seconds/$czas_minuty;
if( $iDiv >= 1 ) {
$x = floor( $iDiv );
$zawartosc .= $x.''.$czas_sekundy.' ';
$Seconds-= $x*$czas_minuty;
}
if(date("m") == 01 || 03 || 05 || 07 || 08 || 10 || 12 ){
$zamien = array(60*60*24*31 => 'miesiac');
array_replace($jednostki, $zamien);
}
else {
$zamien = array(60*60*24*30 => 'miesiac');
}
if(date("L")){
$zamien = array(60*60*24*28 => 'miesiac');
}
}
return $zawartosc;
}
echo secondToString($name = $_REQUEST['name']);
Chodzi o to by, nie zwracało mi wyniku tylko i wyłącznie typu: 1 lata 2 dnia 5 miesiac - tylko 1 rok 2 dni 5 miesięcy. Męczę się z tym nie miłosiernie i nie mogę tego rozwiązać.
Proszę o jakąkolwiek pomoc, jeżeli będzie potrzeba więcej szczegółów odnośnie problemu postaram się dopisać jak najwięcej.
Pozdrawiam.