16-01-2013, 07:14
To, co piszesz mnie przekonuje. Np. na jednym blogu znalazłem radę, że teraz (jak jest html5) można w ogóle nie używać divów. Ale widzę, że to jest bez sensu. To chyba - jeśli dobrze rozumiem - jest trochę takie albo/albo - tzn. albo masz bardzo zwięzły html (ale wtedy musisz się męczyć z css), albo masz trochę większy html, ale wtedy masz łatwiej z css. A ostatecznie to css odpowiada za wygląd więc lepiej dbać o prostotę i spójność css. Dobrze myślę?
Teraz robię drugą stronę. Mam już główną - muszę jeszcze zrobić parę rzeczy - no i wrzucić tam jakiś content. Nie chcę "lorem ipsum", bo mam większą motywację, jak wiem, że zrobię coś konkretnego, coś na co może ktoś kiedyś wejdzie
- jak skończę to pokażę.
Mam jeszcze pytanie - jeśli można - czy uważasz, że dobrze jest już teraz (tzn. na samym początku nauki) wdrażać się w sass, czy less? Czy lepiej najpierw używać zwykłego css?
Teraz robię drugą stronę. Mam już główną - muszę jeszcze zrobić parę rzeczy - no i wrzucić tam jakiś content. Nie chcę "lorem ipsum", bo mam większą motywację, jak wiem, że zrobię coś konkretnego, coś na co może ktoś kiedyś wejdzie

Mam jeszcze pytanie - jeśli można - czy uważasz, że dobrze jest już teraz (tzn. na samym początku nauki) wdrażać się w sass, czy less? Czy lepiej najpierw używać zwykłego css?