Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Od czego zacząć przygode z webmasterką - html
no sorry ja strony na tabelkach robiłem 14 lat temu. od 7 lat robię strony zawodowo i zawsze robię je na div itd. Mam wrażenie za 7 lat temu nie było html5 ale mogę się mylić.
No ale jak ktoś z html4 ma się nauczyć tylko robienia strona na tabelach to niech naprawdę zacznie od najnowszej wersji.

A tak mniej ironicznie to widzę że większość problemów jakie tu prezentują młodzi webmasterzy dotyczy stylowania i podstawowych problemów z podziałem strony na części a tu nie ma znaczenie jaką wersję html będzie się stosowało. Myślę że trzeba zacząć się uczyć od podstawowych technik budowy strony składającej się z kontenera i kolumn, pozycjonowania elementów, wstawiania nagłówków i stopek, budowani menu na listach itd. A to naprawdę nie ma znaczenia jaka wersja html jest. Ważniejsze moim zdaniem jest dobre poznanie css gdyż to dzięki niemu w dzisiejszych czasach tworzy się strony. Z doświadczenia powiem że o wiele więcej czasu zchodzi się na odpowiednim ostylowaniu niż na samym drzewie.

A dodam jeszcze jedną uwagę. Tak jak przy programowaniu jak pozna się podstawowe zasady i algorytmy to jezyk programowania jest rzeczą drugorzędną tak przy tworzeniu stron trzeba złapać zasady budowy strony a narzędzie zastosuję sie to które jest potrzebne.
http://webmaster.na6.waw.pl
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Od czego zacząć przygode z webmasterką - html - przez andrzejhi - 02-01-2013, 00:28