Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja prostej platformy e-learningowej
Szanowni Państwo

od dłuższego czasu zajmuję się tworzeniem kursów e-learningowych przy pomocy programu WBT-Express. Umożliwia on wyeksportowanie materiałów szkoleniowych w standardzie SCORM. Mam jednak problem z tym aby te pliki działały na mojej nowotworzonej platformie e-learningowej.

Stworzyłem normalną stronę i i wrzuciłem na serwer pliki SCORM. Na wirtualnym hoscie (Vertrigo serv.) wszystko działa bez zarzutu. Dopiero na serwerze nie działa kurs (strona działa). Chrome pokazuje tylko biały ekran a IE również na dole natomiast w lewym dolnym roku na pasku widoczny jest komunikat błąd strony a po załadowaniu tylko napis gotowe, z tym że ekran dalej jest biały.

Czy potrzebne są jakieś specjalne ustawienia serwera/hostingu. Czy może w kodzie źródłowym strony powinienem zamieścić jakieś dodatkowe elementy. Może to coś z JAva Environemt skoro na Vertrigo serv wszystko działa bez zarzutu.

Do tej pory jak przygotowałem takie kursy dla firm i one sobie to wrzucały na stronę to działały bez problemu. U mnie natomiast nie chce.

Bardzo proszę o pomoc.

Paweł Adamów
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Konfiguracja prostej platformy e-learningowej - przez Paweł Adamów - 13-11-2012, 13:56