04-10-2012, 22:16
Cytat:Bardzo prosty termin. Implementacja bazowa: bez pluginów, modułów, darmowy szablon wyglądu. Ograniczona do minimum ilość kodu. Konfiguracja DB, serwera, uruchomienie sklepu w domenie, przygotowanie backendu do wprowadzania produktów. Wyświetlanie produktów na "stronie". Oto implementacja bazowa - dla mnie to wręcz boleśnie oczywiste.Czyli po prostu instalacja + konfiguracja.
Cytat:Od 600zł netto implementacja bazowa.Za instalację WP i wgranie theme'a?

Cytat:Dla najprostszej implementacji - praktycznie wszystko.Nie do końca rozumiesz pojęcia implementacji. Niektórzy mówią o instalacji jako o wdrożeniu, ale nie nazywajmy instalacji WP implementacją, ok?
Cytat:Kolejna idiotyczna odpowiedź, którą mógłby mi dać równie dobrze pan z warzywniaka co nie ma pojęcia co to są te wszystkie Internety.Dalej jednak nie rozumiesz co ja chcę Ci pokazać, heh:
- piszesz o implementacji, a myślisz po prostu o instalacji + parę kliknięć w PA
- ukuwasz termin implementacja bazowa, który sugeruje jednak jakiekolwiek wdrożenie, a nie samą instalację silnika open source.
Cytat:Nie pytałem o wycenę stworzenia szablonu/themes'a.Tylko, że w 98% procentach przypadków, kiedy mówimy o implementacji sklepu internetowego, w skład całego procesu wchodzi też stworzenie templatki na podstawie dostarczonego designu. Circa 2% używa darmowych templatek.
Cytat:Oczywiście że potrafię, ale czy to oznacza, że nie mogę zapytać kolegów jakie dają orientacyjnie stawki?Masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? To Ci nic naprawdę nie da. Freelancer (taki w polskim rozumieniu) ma zupełnie inne priorytety w wydatkach niż firma. Zasadnicza różnica.
Cytat:Stawki innych pomogą i to bardzo bo w innych branżach też mają różną wiedzę i narzędzia i jakoś nie zauważyłem żeby jeden hydraulik za coś brał 200zł a inny za to samo 10000zł.To mało widziałeś akurat, jeśli chodzi o hydraulikę. Przykład? Proszę bardzo: autoryzowany serwis pewnej firmy chce za wymianę termostatu w kotle CO2 4500 zł brutto. Hydraulik robiący "po godzinach" bierze za to 350 zł + koszt termostatu. Różnica? Chyba, że trzepiesz taką kasę, że dla Ciebie żadna.
Cytat:Przykro mi ale wciąż jestem zdania że nie bardzo masz pojęcie o temacie w którym się udzielasz, przynajmniej tu i teraz.Wybacz, ale mnie się po prostu wydaje, że Ty nigdy czegoś większego niż instalacja + konfiguracja nie zrobiłeś. Bo inaczej jak można zadać takie pytanie:
Cytat:Ile bierzecie za implementację sklepu na OsCommerce?
Z mojej strony EOT, bo ta dyskusja naprawdę do niczego nie doprowadzi i szkoda naszego czasu.
Szacun!
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.