Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
znalazłem jakiś błąd w Joomli.
Cześć. Chyba wychodzi na to, że znalazłem jakiś błąd w Joomli.
Posłuchajcie uważnie...
Gdy wgrywam szablon, mam na nim menu na samej górze w postaci zakładek. Tworzy je standardowy, zwykły moduł ---> "Menu".
Za pozycję tych zakładek odpowiada pozycja oznaczona numerem "7". I problem jest taki, że kiedy tylko raz usunę ostatnią możliwą zakładkę z tego menu, to już nigdy więcej nie będę mógł jej dodać.
Po prostu. Jak raz doprowadzimy do stanu, że zniknie ostatnia zakładka, to już nigdy więcej jej tam nie dodamy. Choćbyśmy robili dokładnie to samo.

Usunąłem dla testu tę zakładkę (a że była to strona startowa to najpierw zrobiłem nowe, inne menu i tak wybrałem artykuł startowy by móc usunąć tamto wcześniejsze). Usunąłem cały pasek, ostatnie tam kryjące się menu. Dalej, mając w pamięci z czego się składało, chciałem potem z powrotem dodać to menu oparte na zakładkach. Wybieram więc moduł, z niego zwyczajne "Menu", wybieram taką samą pozycje numer 7, potem podpinam ten moduł pod istniejące menu, potem ustawiam by był w nim projektant menu jako startowy i odświeżam stronę. Efekt? Nie ma i nie będzie. Jak już raz tylko usuniemy wszystkie zakładki, to już drugi raz ich z powrotem tam nie dodamy.

Jakby ktoś nie wierzył to specjalnie i film nagrałem:
http://www.dailymotion.com/video/k4HrbgIcVnjUmv3gaEE

Co to jest, moi drodzy?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
znalazłem jakiś błąd w Joomli. - przez [email protected] - 08-08-2012, 15:32