30-06-2012, 01:10
Kombinuje z tymi waszymi pomysłami i mi nie wychodzi. Porobiłem sobie trochę przykładowych virtualHostów
Jednak wszystkie nazwy linkują do ostatniego VirtualHosta. Jedynie do czego doszedłem to różne wersje na różnych portach. Czyli dopisując:
Otrzymuję inną wersję na porcie 8080 inną na 80.
Chciałbym coś bardziej funkcjonalnego.
Może dałoby się zrobić samemu taki projekt:
Wrzucamy na localhosta panel zarządzający z poziomu którego deklarujemy nowe foldery w folderze /htdocs oraz adres w stylu projekt1.localhost, projekt2.localhost, program1.localhost. Wszystko trzymane w bazie danych, łatwe generowanie linków. Każdy folder ma swój własny htaccess by wszelkie programy i ich "przyjazne adresy" bez problemu działały. Idzie tak zrobić?
Kod:
NameVirtualHost crm.rafalsky
<VirtualHost crm.rafalsky>
ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot D:\serwer\Hosting\CRM
ServerName crm.rafalsky
</VirtualHost>
Jednak wszystkie nazwy linkują do ostatniego VirtualHosta. Jedynie do czego doszedłem to różne wersje na różnych portach. Czyli dopisując:
Kod:
NameVirtualHost crm.rafalsky:8080
<VirtualHost crm.rafalsky:8080>
ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot D:\serwer\Hosting\CRM
ServerName crm.rafalsky
</VirtualHost>
Otrzymuję inną wersję na porcie 8080 inną na 80.
Chciałbym coś bardziej funkcjonalnego.
Może dałoby się zrobić samemu taki projekt:
Wrzucamy na localhosta panel zarządzający z poziomu którego deklarujemy nowe foldery w folderze /htdocs oraz adres w stylu projekt1.localhost, projekt2.localhost, program1.localhost. Wszystko trzymane w bazie danych, łatwe generowanie linków. Każdy folder ma swój własny htaccess by wszelkie programy i ich "przyjazne adresy" bez problemu działały. Idzie tak zrobić?
Jak pomogłem daj '+'. To nie boli, a ja mam satysfakcję 
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.