29-06-2012, 23:11
Z doświadczenia wiem, że operacje na plikach w PHP demonem wydajności nie są. Problemem jest tutaj to, że następuje połączenie z zewnętrznym serwerem, mamy więc dwa problemy:
1. wolny czas odpowiedzi serwera docelowego = długie czekanie
2. Twój serwer - jeśli trafisz na duże obciążenie RAM + CPU = długie oczekiwanie (a może też wywalić błąd).
Możesz przechowywać sobie tyle wpisów, ile Ci potrzeba.
Ja tam będę jednak twierdził, że cron to najlepsze rozwiązanie. Przecież w momencie połączenia sprawdzasz sobie datę ostatniego wpisu. Taki mechanizm dużej ilości zasobów jadł nie będzie. Druga kwestia, w przypadku pobierania danych w locie: musiałbyś zaimplementować dobry mechanizm łapania wyjątków oraz ubijania procesu w przypadku zbut długiego czasu odpowiedzi.
3 pomysł odpada. Patrz wyżej.
Nie zapomnij tylko o założeniu klucza obcego. W razie pytań, wal.
1. wolny czas odpowiedzi serwera docelowego = długie czekanie
2. Twój serwer - jeśli trafisz na duże obciążenie RAM + CPU = długie oczekiwanie (a może też wywalić błąd).
Możesz przechowywać sobie tyle wpisów, ile Ci potrzeba.
Ja tam będę jednak twierdził, że cron to najlepsze rozwiązanie. Przecież w momencie połączenia sprawdzasz sobie datę ostatniego wpisu. Taki mechanizm dużej ilości zasobów jadł nie będzie. Druga kwestia, w przypadku pobierania danych w locie: musiałbyś zaimplementować dobry mechanizm łapania wyjątków oraz ubijania procesu w przypadku zbut długiego czasu odpowiedzi.
3 pomysł odpada. Patrz wyżej.
Nie zapomnij tylko o założeniu klucza obcego. W razie pytań, wal.
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.