20-08-2008, 15:28
Nie chciałem odkopywać wątku, dlatego założyłem nowy.
Kiedyś Marcin napisał:
I tutaj zapytam. Powiedzmy, że np. Ktoś ma więcej stron np.
Ja mam stronę A
Ktoś ma stronę B, C, D, E, F.
Czyli jak ja (A) wrzucę link do strony B, a Ktoś wrzuci link do mojej strony na stronie F. Czy wtedy link będzie silniejszy niż w przypadku
???
Drugie pytanie.
Załóżmy, że moja strona (A) ma PR=3, a wszystkie strony tego Kogoś mają PR=0 i powiedzmy sporo zindexowanych podstron. Czy taka wymiana będzie miała sens?
###
Jeśli nie, to proszę podać przykłady w przypadku, jeśli drugi Ktoś ma więcej niż np. 2 strony.
Kiedyś Marcin napisał:
Cytat:Nie polecam wymiany linkami typu ja linkuje do ciebie a ty linkujesz do mnie. Taki sposób linkowania jest nazywany crosslinkowanie i ma bardzo znikome znaczenie w podnoszeniu pozycji w wyszukiwarce. Lepiej zawsze zapytać czy osoba, z którą chcemy wymienić się linkiem nie ma jeszcze innej strony gdzie mogła by umieścić link do nas. Taki link będzie miał lepszą moc. Czyli
TY masz stron A
Ktoś ma stronę B i C
Ty wrzucasz u siebie linki do strony B, a ten Ktoś wrzuca linka do Ciebie (A) na stronie C.
I tutaj zapytam. Powiedzmy, że np. Ktoś ma więcej stron np.
Ja mam stronę A
Ktoś ma stronę B, C, D, E, F.
Czyli jak ja (A) wrzucę link do strony B, a Ktoś wrzuci link do mojej strony na stronie F. Czy wtedy link będzie silniejszy niż w przypadku
Cytat:TY masz stron A
Ktoś ma stronę B i C
Ty wrzucasz u siebie linki do strony B, a ten Ktoś wrzuca linka do Ciebie (A) na stronie C.
???
Drugie pytanie.
Załóżmy, że moja strona (A) ma PR=3, a wszystkie strony tego Kogoś mają PR=0 i powiedzmy sporo zindexowanych podstron. Czy taka wymiana będzie miała sens?
###
Jeśli nie, to proszę podać przykłady w przypadku, jeśli drugi Ktoś ma więcej niż np. 2 strony.