Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menu na stronie rozjeżdża się pod IE 6
Panowie my się chyba źle zrozumieliśmy. Nie mówię tutaj, że u mnie w firmie jest pirackie oprogramowanie i z tego powodu aktualizacje są złe czy coś. Chodzi mi o zupełnie co innego. Klienci firmy, której stronę omawiamy są bardzo zróżnicowani. Są to stowarzyszenia, urzędy, firmy prywatne i nie wiadomo co jeszcze. Tak jak sami piszecie w Polsce jest mnóstwo nielegalnych systemów Microsoft a co za tym idzie na XP SP2 bez aktualizacji mają MSI6. Sam na własne oczy widzę takie rzeczy często. Właśnie to skłania mnie do tego aby moja stronka działała pod IE6.

Jasne, że mogę powiedzieć je**ć IE ale klient, który wejdzie na stronę z rozjechanym menu się odbije i pójdzie do konkurencji. Klienci są tacy łopatologiczni.. Im więcej ruchomych rzeczy na stronie, zdjęć, filmików tym lepiej.

Chętnie bym poszedł w obsługę tabletów, nowych telefonów ale po co? Jaki jest odsetek tych ludzi, którzy z tego czynnie korzystają w porównaniu do tych wszystkich Pań w gminach, które nie otworzą PDF'a a imprezy organizują raz w miesiącu. Niestety ja uważam, że nie ma u miejsca na obrażanie się. Może macie przyjemność pracować z samymi super klientami. Moja firma nie. Zapytajcie się kogoś z Silvermedia czy jak roboli projekt dla szkół i placówek oświatowych to czy zrobili to w HTML5 czy najprościej jak się dało, żeby w szkole w jakiejś dziurze mogli odpalić to na x486.

Mam nadzieję, że teraz rozumiecie moje podejście. Nie mówię, że musicie je akceptować ale w tym konkretnym przypadku chciałbym dbać o każdego Kowalskiego wchodzącego na stronę.

Wracając do dyskusji. Napisaliście, że menu jest źle pocięte. Powiedzcie coś konkretniej? Menu jest standardowo pocięte pod szablon Joomla. Nie przeze mnie z resztą tylko przez program dlatego uważałem, że jest dobrze. Wskażcie błędy, ewentualnie co mogę i jak poprawić?

Sorki jeżeli kogoś uraziłem moim podejściem. Mam firmę, zatrudniam ludzi, robię projekty i zależy mi na dobrej opinii po skończonym zadaniu. Jeżeli klient chce wejść przez żelazko na tę stronę i zobaczyć ją działającą to przecież co to dla mnie za problem mu to zrobić?

Aha co do HTML5 i CSS3 to szczerze mówiąc nie zagłębiałem się w ten temat jeszcze. Używam paru rzeczy z CSS3 i tyle. Obawiam się, że ta wersja Joomli (a na tym CMSie sie głownie opieramy) oraz jej dodatki mogły by w połączeniu w szablonem w HTML5 się zgrać. Zresztą co to za biznes, że szablon w HTML5 a content i cała reszta normalnie.

PS Facebook na 5 zapierdziela..
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Menu na stronie rozjeżdża się pod IE 6 - przez babar - 04-11-2011, 01:10