27-10-2011, 15:34
(27-10-2011, 06:47)urlsite napisał(a): Nie kierujcie sie pragrafami, ktorych nawet nie mozna w zaden sposob w polskim prawie aplikowac, Zastrzec można co najwyżej nazwę, logo, grafikę.+ slogan, pochodne, etc.
(27-10-2011, 06:47)urlsite napisał(a): Internet ma to do siebie, że na dzień dzisiejszy kieruje się metodą "copy-paste". Dziś my kopiujemy kogoś, jutro ktoś kopiuje nas. Można zgłosić do ochrony nazwę, logo, grafikę, adres www i chronić je jako swoje znaki towarowe.No i co z tego? Piractwo też jest powszechne.
(27-10-2011, 06:47)urlsite napisał(a): Możemy opatentować zrzuty z ekranu i chronić je poprzez rejestrację jako znaki towarowe. Piotr Wilam, twórca Onetu, Grona i Merlina widzi to zupełnie inaczej, po swojemu.Nie interesuje mnie zdanie jednego Pana. Jest jak jest. Mylisz totalnie pojęcia. Wszystko, co zostało napisane przez jakiegoś człowieka, jest chronione prawem autorskim, które w hierarchii stoi najwyżej.
(27-10-2011, 06:47)urlsite napisał(a): Chronione sa tylko zarejestrowane teksty w calosci a nie ich fragmenty czy uzyte jako cytat, wiec to was zapraszam do zapoznania sie z prawem publikacji i nie interpretowac go po swojemu.Bzdura, wierutna bzdura. Fragmenty? Zarejestrowane? Pieprzysz już teraz jak potłuczony. Nie ma sensu z Tobą nawet rozmawiać.
Na tym moja dyskusja z Tobą się kończy, bo nie lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają bladego pojęcia o czym mówią.
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.