Cytat:Bardzo zaciekawił mnie: selly.pl natomiast wydaje się to być dość drogą ofertą. Ja potrzebuję samej aplikacji. Serwer, konfiguracja itd na własną rękę.
A tam są całe pakiety razem z serwerami.
300 zł mc to dużo przy prowadzeniu dużego sklepu internetowego? W cenie masz hosting, pomoc techniczną, aktualizacje... Nie podoba Ci się? Skorzystaj z darmowych systemów typu osCommerce, a następnie dodaj wtyczki... Będziesz miał za darmo!
Zawsze możesz zlecić wykonanie sklepu internetowego ale w większych, dobrych firmach zapłacisz jakieś 10 tys. złotych netto - to takie minimum z grafiką. Nie mówię tu o firmach typu: "Syn Miecia" tylko o takich z prawdziwego zdarzenia.
Teraz sobie przekalkuluj. Za oprogramowanie od firmy musiał byś zapłacić 10 tys. zł netto. Tamto kosztuje wraz z serwerem 300 zł. Normalnie, za serwer dochodzi jeszcze wydatek rzędu 1000 zł rocznie. Więc:
13000 / 300 = 43 mc, czyli 3,5 roku korzystania ze skryptu, aktualizacji, pomocy technicznej i serwera. Jaką masz pewność, że Twój sklep z unikalnymi produktami, którzy oferują inni nie padnie? Wybierając to rozwiązanie nie ładujesz niepotrzebnych pieniędzy, nie martwisz się o jego funkcjonowanie, dostajesz fakturki co miesiąc... Gdy masz skrypt sam go musisz zainstalować, dostosować, a gdy jest darmowy zapomnij o pomocy technicznej. Gdy kupisz za 10 tys. zł dostaniesz gwarancję jeden rok... A za wynajmowanie miał byś przez cały okres wynajmu, ciągłe aktualizacje itd. Mam wymieniać więcej plusów?
Yayl! Chcesz zarabiać grube tysiące złotych, albo nawet jak większość "milijony", a nie chcesz wydać 300 zł na oprogramowanie dzięki któremu to osiągniesz? To z miejsca daruj sobie prowadzenie takiego sklepu internetowego. Sam skrypt to pikuś... Do tego dochodzi pozycjonowanie, które nie będzie kosztowało 100 zł miesięcznie tylko co najmniej 1000 zł miesięcznie, a także reklama (dużo, dużo więcej). Przekalkuluj sobie...