Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie rozwiązanie wybrać dla prezentacji bazy miekszań ?
Question 
Witam,

Znajoma poprosiła mnie o stworzenie serwisu, który pomoże jej zaistnieć na rynku wynajmu, ew. kupna mieszkań/domów za granicą.
Posiada ona pewne znajomości oraz bazę mieszkań i chciałaby móc je zaprezentować w sieci
W związku z tym zastanawiam się jakie rozwiązanie wybrać?... Dotychczas tworzyłem statyczne strony typu wizytówka (XHTML) oraz oparte na Wordpress-ie. Jeżeli będzie taka potrzeba (czekam na wasze odpowiedzi) to zacznę zagłębiać się w e-commercowe rozwiązania.

Wybrane rozwiązanie powinno umożliwiać:
- przeglądanie bazy mieszkań/domów według kategorii (np. miasto, kraj)
- oferować zaawansowane wyszukiwanie (np.cena, a najlepiej coś co ułatwi sprawdzanie dostępności mieszkań w podanym terminie)
- prezentacja opisu mieszkań
- możliwość ciekawej graficznie prezentacji wpisów, podpięcie jakichś ciekawych galerii, łatwa edycja i dostosowanie do własnych potrzeb skórki.
- WAŻNE dodawanie nowych ofert (mieszkań) powinno być na tyle łatwe by mogła to robić osoba która nie zna HTMLa
- Serwis obecnie ma nie oferować możliwości płatności przez internet, ma jedynie służyć do wyszukiwania i prezentacji ofert- miejsca, zdjęć, ceny, danych kontaktowych itp.
- chciałbym by serwis dało się dosyć łatwo prowadzić w kilku (2-3) językach.

Ponieważ nie miałem wcześniej styczności z rozwiązaniami typu e-commerce, zastanawiam się czy znane skrypty takie jak Magento czy PrestaShop będą odpowiednie do takiego serwisu?
Wolę użyć rozwiązania o trochę większych możliwościach niż obecnie potrzebuje znajoma, niż później mieć problem że czegoś dany skrypt nie ma i będzie konieczność przenosić serwis na inne rozwiązanie.
No i najchętniej bym wybrał coś z darmowych skryptów... o ile coś takiego znacie?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie i pomoc Smile
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Jakie rozwiązanie wybrać dla prezentacji bazy miekszań ? - przez torpedo - 24-10-2011, 02:36