Witam,
Korzystam na swojej stronie z formularza stworzonego przez Poju. Delikatnie go przerobiłem osadzając go w tabeli i dodając style. Obecnie wygląda to tak:
Plik wyslij.php:
W pliku html natomiast wygląda to tak:
No i do rzeczy
Potwornie nie podoba mi się to co pojawia się po wysłaniu maila, czyli wyświetlenie całej strony z informacją. Strasznie nieprofesjonalnie to wygląda. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak można to zmienić? Niestety ja jestem zielony z php. Znalazłem na jednej stronie dość fajne i estetyczne rozwiązanie:
Zauważyłem również, że da się wysłać maila nie wypełniając żadnego z pól. W razie wątpliwości moja strona z formularzem:
Korzystam na swojej stronie z formularza stworzonego przez Poju. Delikatnie go przerobiłem osadzając go w tabeli i dodając style. Obecnie wygląda to tak:
Plik wyslij.php:
Kod PHP:
<?php
if (!nick || !mail || !temat || !tresc)
{
echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk.";
exit;
}
$wiadomosc =
"Imie: ".$_POST['nick']."
e- mail: ".$_POST['mail']."
Tresc: ".$_POST['tresc']." ";
$tematyka = "PANORAMA PROJEKT - ".$temat;
mail ("[email protected]", $tematyka, $wiadomosc );
echo "Dziekujemy za wysłanie wiadomości,";
echo "<ul>o treści: <ul />";
echo "Twoje imię: <strong>".$nick."</strong><ul />";
echo "Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />";
echo "Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />";
echo "Treść: <strong>".$tresc."</strong><ul />";
?>
Kod:
<form method="post" action="wyslij.php" name="kontakt">
<table width="100%">
<tr>
<td width="130"><label for="nick">Imię i nazwisko (firma): </label></td>
<td><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" size="20" style="width: 330px; font-family:verdana, tahoma, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; border: 1px solid #000066"></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="temat">Temat wiadomości: </label></td>
<td><input type="text" name="temat" class="text" id="temat" size="20" style="width: 330px; font-family:verdana, tahoma, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; border: 1px solid #000066"></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="mail">Twój adres e-mail: </label></td>
<td><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" size="20" style="width: 330px; font-family:verdana, tahoma, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; border: 1px solid #000066"></td>
</tr>
<tr>
<td valign="top"><label for="tresc">Treść wiadomości: </label></td>
<td><textarea name="tresc" id="tresc" rows="5" cols="50" size="20" style="width: 330px; font-family:verdana, tahoma, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; border: 1px solid #000066"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" value="Wyślij" size="20" style="font-family:verdana, tahoma, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; border: 1px solid #000066"/></td>
</tr>
</table>
</form>
No i do rzeczy

Kod:
http://www.kontakt-simon.com.pl/firma,4,sub,2
Zauważyłem również, że da się wysłać maila nie wypełniając żadnego z pól. W razie wątpliwości moja strona z formularzem:
Kod:
www.panoramaprojekt.com