15-07-2011, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2011, 14:34 przez Kartofelek.)
Kolego rzucasz się z widłami na kamień. Nie masz zielonego pojęcia o totalnych podstawach JS.
Powinienem cię odesłać do kursu byś w ogóle liznął ten język.
1) Wystarczy 1 taki skrypt - nieco go przerobimy
Dodałem tylko przekazanie elementu. Szczerze mówiąc nie wiem czy to 100% zadziała, bo:
Kod podany przez ciebie jest maksymalnie zwalony. Jest brzydki, głupi i w ogóle nie nadaje się do wrzucania na stronę (znaczniki font, else wymieszane z klamrami itp). Jest nielogiczny (np przekazujesz t w atrybucie, a zaraz od razu je ustawiasz)
Poza tym wrzucasz tutaj śmietnik wyjęty z pliku php, co pokazuje że to też źle robisz (jak mniemam echujesz cały powyższy kod co jest błędne).
Poza tym jest to kolejny raz kiedy męczysz forumowiczów tym samym skryptem...
Powinienem cię odesłać do kursu byś w ogóle liznął ten język.
1) Wystarczy 1 taki skrypt - nieco go przerobimy
Kod:
function CD(d,o,t,x){return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)]}
function R(t,element){
t=CD(new Date('.$new_date.'),new Date());
t1=t[1];
if (t[1]<10) t1="0"+t1;
t2=t[2];
if (t[2]<10) t2="0"+t2;
t3=t[3];
if (t[3]<10) t3="0"+t3;
if (new Date() < new Date('.$new_date.')) {
document.getElementById(element).innerHTML=\'<font color="#FF0000">\'+t1+":"+t2+":"+t3+\'</font>\';
if(!t[0]&&!t[1]&&!t[2]&&!t[3])document.getElementById(element).innerHTML=\'<font color="#FF0000">00:00:00</font><META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="1; URL=game">\';
else setTimeout(\'R()\',1e3);
}
else document.getElementById(element).innerHTML=\'<font color="#FF0000">00:00:00</font>\';
}
onload=function(){
R('next_s');
R('training');
}
Dodałem tylko przekazanie elementu. Szczerze mówiąc nie wiem czy to 100% zadziała, bo:
Kod podany przez ciebie jest maksymalnie zwalony. Jest brzydki, głupi i w ogóle nie nadaje się do wrzucania na stronę (znaczniki font, else wymieszane z klamrami itp). Jest nielogiczny (np przekazujesz t w atrybucie, a zaraz od razu je ustawiasz)
Poza tym wrzucasz tutaj śmietnik wyjęty z pliku php, co pokazuje że to też źle robisz (jak mniemam echujesz cały powyższy kod co jest błędne).
Poza tym jest to kolejny raz kiedy męczysz forumowiczów tym samym skryptem...