01-07-2011, 00:16
(30-06-2011, 19:47)Storm napisał(a): Jest całkiem spory rynek na proste strony, których właścicielom nie zależy na unikalnym designie. Chcą coś co będzie tanie i powstanie szybko. Po to są szablony.W wybitnej większości przypadków ich licencja jest ŁAMANA.
(30-06-2011, 19:47)Storm napisał(a): Klient jest uświadomiony, wie co dostaje.Gówno prawda. Wiesz ile klientów miałem, którzy przychodzili mając coś takiego i przez przypadek ktoś im powiedział, że to jest dziadostwo? Dużo. Czy ktoś im to powiedział? Nie.
(30-06-2011, 19:47)Storm napisał(a): Współpracuję ze średniej wielkości studiem nagrań z Anglii i czasami dostaję 2 zlecenia dziennie. Zdjęcia, teksty, wszystko mam podane na tacy. Wybieram szablon z określonej puli i w parę godzin mam gotową stronę.Kwestia proponowanej jakości. Tyle. A licencjach nie wspomnę.
(30-06-2011, 19:47)Storm napisał(a): Jak bym chciał rzeźbić dla każdego coś nowego to bym miał zaległości nie do nadrobienia.Jakbyś był dobry designer (tudzież z takowym współpracował), to byś problemu nie miał.