29-06-2011, 04:31
(29-06-2011, 02:25)KowR napisał(a): Mamy wolny rynek, kapitalizm... Nic nie zrobimy oprócz tego, że możemy edukować klientów przyszłych jak i tych co mamy, że tanie nie znaczy dobre... A wydając 300 zł co tydzień na innego "łebmastera" w sumie wydamy więcej niż na stronę w firmie!Przypomniałeś mi jednego klienta :]
Aplikacja webowa klasy CRM, oczywiście analizę wdrożenia, całą strategię posiadał.
Cena duża nie była (funkcjonalność też nie jakaś wybitna), bo circa 40000 PLN + VAT - no, prawie spadł z krzesła (firma ok 80 pracowników). Pożegnaliśmy się jednak w miłej atmosferze - jakież było moje zdziwienie, jak po kilkunastu tygodniach, klient dzwoni i płacze, że ma UKS na głowie, bo... był fatalny błąd w module fakturowania i wszystkie faktury były nie tylko źle numerowane (np. jedna zwykła procedura i trigger w MySQL załatwia sprawę), ale też był błąd z... cenami i ilością. Nie dość, że miał źle ponumerowane kilkaset faktur, to jeszcze nie mógł dopiąć stanów magazynowych.
Jako, że w poprawki się nie bawię, grzecznie odmówiłem, ale dowiedziałem się, że za system zapłacił 5000 zł, gościu mu rypnął na... Joomli, o ile dobrze pamiętam. Bez faktury, gwarancji oczywiście.
Jest takie przysłowie, chytry dwa razy traci, a głupi... zawsze będzie głupi