28-06-2011, 16:58
Witam,
Znalazłem kod, który wprawdzie działa poprawnie, ale chciałem go trochę zmodyfikować.
Jak zmienić ten kod, aby nie pokazywał ile dni pozostało, tylko liczył w H:i:s? Odliczany czas nie będzie przekraczał 24h.
Potrzebna mi też modyfikacja, żeby aktualny czas pobierało z serwera, nie z komputera użytkownika.
Można łatwo przerobić ten kod na takie własności? Czy lepiej poszperać i napisać nowy? Jeżeli tak to proszę o jakieś porady jak to zrobić.
Znalazłem kod, który wprawdzie działa poprawnie, ale chciałem go trochę zmodyfikować.
Cytat:function CD(d,o,t,x){return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)]}
function R(t){
t=CD(new Date(2012,6,9,16,00,00),new Date());
document.getElementById('costam').innerHTML='za '+t[0]+" dni, "+t[1]+" h, "+t[2]+" m, "+t[3]+"s";
if(!t[0]&&!t[1]&&!t[2]&&!t[3])document.getElementById('costam').innerHTML='Koniec odliczania';
else setTimeout('R()',1e3);
}
onload=function(){R();}
</script>
<div id="costam"></div>
Jak zmienić ten kod, aby nie pokazywał ile dni pozostało, tylko liczył w H:i:s? Odliczany czas nie będzie przekraczał 24h.
Potrzebna mi też modyfikacja, żeby aktualny czas pobierało z serwera, nie z komputera użytkownika.
Można łatwo przerobić ten kod na takie własności? Czy lepiej poszperać i napisać nowy? Jeżeli tak to proszę o jakieś porady jak to zrobić.