Trochę namieszałem więc jeszcze raz. mam tkaie coś, 2 przyciski, jeden otwiera diva (czy tam robi go widocznego) a drugi chowa.
Pierwszy problem to taki, że jak włączam stronę to fiv jest już widoczny a chciał bym by był domyślnie schowany i otwierał się po kliknięciu a nie na odwrót.
Druga sprawa to taka, że dodałem onmouseout funkcję zamknij diva z opóźnieniem 1 sec. Wszystko działa dobrze chyba, że zjade myszką z diva i szybko powrócę zanim zdąży się zamknąć. Wtedy div i tak się zamyka a na dodatek przy kolejnych próbach otworzenia go pojawiają się problemy, że on się pojawia i po chwili znika. Przydała by się jakaś funkcja która by stopowała funkcję onmouseout przy onmousover. Proszę o pomoc.
Kod:
<script language=javascript type='text/javascript'>
function hidediv() {
if (document.getElementById) { // DOM3 = IE5, NS6
document.getElementById('hideshow').style.visibility = 'hidden';
}
else {
if (document.layers) { // Netscape 4
document.hideshow.visibility = 'hidden';
}
else { // IE 4
document.all.hideshow.style.visibility = 'hidden';
}
}
}
function showdiv() {
if (document.getElementById) { // DOM3 = IE5, NS6
document.getElementById('hideshow').style.visibility = 'visible';
}
else {
if (document.layers) { // Netscape 4
document.hideshow.visibility = 'visible';
}
else { // IE 4
document.all.hideshow.style.visibility = 'visible';
}
}
}
</script>
Druga sprawa to taka, że dodałem onmouseout funkcję zamknij diva z opóźnieniem 1 sec. Wszystko działa dobrze chyba, że zjade myszką z diva i szybko powrócę zanim zdąży się zamknąć. Wtedy div i tak się zamyka a na dodatek przy kolejnych próbach otworzenia go pojawiają się problemy, że on się pojawia i po chwili znika. Przydała by się jakaś funkcja która by stopowała funkcję onmouseout przy onmousover. Proszę o pomoc.