26-04-2011, 20:07
Witam, mam pewien problem. Chcialem zaczac uczyc sie php, wiec znalazlem odpowiedni kurs i zabralem sie do stawiania lokalnego serwera. Poszukalem poradnika, sciagnalem XAMP-a i zainstalowalem zgodnie z instrukcja. Nie moglem jednak polapac sie, w jakim folderze umiescic moje skrypty php, aby dzialaly. Postanowilem wiec zainstalowac osobno Apache, interpretator PHP i MySQL. Najpierw odinstalowalem XAMP-a, sciagnalem odpowiednie komponenty i postepujac zgodnie z instrukcja zainstalowalem. Po wielu probach i bledach uzyskalem pozadany efekt, wygladalo ze wszystko dziala. Dlatego zdziwilem sie kiedy moj skrypt, umieszczony w odpowiednim folderze nie dzialal. Pokombinowalem jeszcze troche i sciagnalem pakiet WAMP. Po instalacji wszystko niby dzialalo, ale moje skrypty znowu nie dzialaly.Zaczalem sie zastanawiac, czy to moze ja robie jakis blad. Zalozylem szybko konto na jakism prywatnym hostingu, wrzucilem moj skrypt... i dzialal! Zastanawiam sie czemu na serwerze zewnetrznym wszystko dziala, a u mnie jest tylko bialy ekran? Dziekuje z gory za wasze odpowiedzi.