12-02-2011, 21:15
Wielkie sorry, ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Chodziło o to co jest źle w zapisie stylu dla tekstu i dlaczego przeglądarki go nie widzą[/quote], a nie o krój czcionki. Odnośnie cursive to to poprostu podoba mi się, jest w różnych edytorach i programach graficznych, a poza tym hula na innej stronie, na której styl tekstu jest bezpośrednio na stronie , w tabeli i bez użycia styli. Wszystkie przeglądarki czytają mi te czcionki, ale dla strony na div-ach i bez tabel , za to z arkuszem zewn. css nie.
Poza tym tło jest granatowe a czcionka ma być biała. Po wyświetleniu w przeglądarce wszystko widać , nawet tekst, ale jest czarny, więc nawet trudno określić czy czcionka jest taka jak zapisana. Poza tym w zapisie jest także tahoma, a dodałem też bez efektu arial, więc nie chodzi o zmianę kroju, tylko dlaczego nie czyta i dlaczego komunikat coś mówi o złym selektorze??
Poza tym tło jest granatowe a czcionka ma być biała. Po wyświetleniu w przeglądarce wszystko widać , nawet tekst, ale jest czarny, więc nawet trudno określić czy czcionka jest taka jak zapisana. Poza tym w zapisie jest także tahoma, a dodałem też bez efektu arial, więc nie chodzi o zmianę kroju, tylko dlaczego nie czyta i dlaczego komunikat coś mówi o złym selektorze??