Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wykonam] Tanie i profesjonalne strony WWW
(24-01-2011, 22:35)kancik napisał(a): ja pier... kogo interesuję wasz rynek ? Myślicie , że bedzie kazdy patrzył na to ? Każdy chce się utrzymać i tyle. Kto nie umie się dopasować to odpada i tyle. Nie króluje zasada kto droższy ten lepszy. Każdy idzie tam gdzie mu pasuje i gdzie najtaniej. Wiadomo on nie zrobi czegoś co zrobi kowr który macza w tym palce jakiś dłuższy czas. Ale wy nie ustalacie rynku. Wy nie macie prawa dyktować mu warunków JEGO pracy. Ten dział jest od tego więc on zakłada post bo taki jest regulamin tego działu. Pewnie zaraz się odezwą Ci co mają klapki na oczach i będą mnie krytykować.
No właśnie Kancik, jest wolny rynek, a według wolnego rynku konkurencja ma działać według TAKICH SAMYCH zasad. Czy nie - jeden pracuje na czarno - drugi freelancerka - trzeci DG. O ile freelancerka i DG jest podobne, to juź czarna robota nie. Kradziony soft, brak podatków.

(24-01-2011, 22:35)kancik napisał(a): Powiedz jeden z drugim, kogo interesuje , że masz firmę zarejestrowaną , że musisz opłacić licencję ps'a itp.? Klienta interesuje szybko i tanio i w miarę , żeby to miało wygląd. Chłopak się ceni na 400 zł , jego sprawa. Chociaż może to troszkę irytuje kogoś kto się uczy tego wiele lat i klepie biedę.
Wg mojego modelu biznesowego to po prostu nie jest Klient. I tyle (patrz niżej). Aczkolwiek z pracy z kilkoma polskimi Klientami pozytywnych wrażeń nie mam.

(24-01-2011, 22:35)kancik napisał(a): Chociaż może to troszkę irytuje kogoś kto się uczy tego wiele lat i klepie biedę.
Mnie to irytuje tylko w jednym aspekcie: widać, że koleś guano potrafi. Nic. Talentu zero. Umiejętności też.

(24-01-2011, 22:35)kancik napisał(a): Ale cóż 'life is brutal'. Trzeba dbać o swoje a nie.
Otóż to.

PS. Widzisz, oferuje hosting, a chyba nie zdaje sobie sprawy jaka to jest odpowiedzialność. Już pomijam kwestie finansowe.

(24-01-2011, 22:53)KowR napisał(a): Ja muszę kupić oprogramowanie, rozliczać się z każdej złotówki, on nie - pracuje na czarno! "Szarą strefę" trzeba tępić! ZERO LITOŚCI!
Święte słowa!

--------------------------------

Na rynku polskim orientację mam słabą, ale widząc jego "projekty" w życiu nie nazwałbym go swoją konkurencją. Czemu? Nie ten kaliber chłopaki. Ostatnio na jednym blogu był świetny wpis o tym, że tacy "wykonawcy" nie psują rynku. Po części się z tym zgadzam. Bo jeśli ktoś akceptuje jego projekt graficzny = ma minimalne wymagania (bądź wcale) = nie stać go na moje usługi. I tyle.

Wiadomości w tym wątku
RE: [Wykonam] Tanie i profesjonalne strony WWW - przez Pedro84 - 25-01-2011, 00:18