04-01-2011, 19:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2011, 19:50 przez Kartofelek.)
Nie no bywało gorzej. Ogólnie cięcie całkiem fajne, po prostu zagubiłeś się ze stylowaniem.
Co można zmienić:
Herb - daj w niego jakieś hasło, albo coś w tym rodzaju. Niech to będzie h1. Stylowanie takie samo + margin:0 + text-indent:-999px + overflow:hidden;
Osobiście to logo dał bym jako img, bo to w końcu logo - część informacji.
Header był objął divem "header" i w nim dopiero rozbił na części. Dzięki temu było by bardziej logicznie "modułowo".
Strzałki lewo i prawo to shitowy kod. Ale to pewnie skrypt robi.
Top belka - to samo jak w przypadku loga - daj ten tekst i go ukryj za pomocą overflow:hidden i text-indent:-9999px;
CSS - sformatuj to coś. Dodaj komentarze. Ostatnimi czasy widziałem fajne formatowanie np tak:
/* -------------------- sekcja head ---------------------- */
.blabla {
.....
}
/* --------------------- sekcja main ------------------- */
O wiele bardziej czytelne
Osobiscie stosuje 1 linijkowce, bo mi się najlepiej to czyta, ale to kwestia wyboru.
Ah i te metadatgi popraw, bo ci "notepa" zrobiła shita.
Na zakończenie. Skrypt "carousel" pewnie będzie na każdej stronie - daj go więc do odzielnego pliku
i zainstaluj sobie Firebuga
Co można zmienić:
Herb - daj w niego jakieś hasło, albo coś w tym rodzaju. Niech to będzie h1. Stylowanie takie samo + margin:0 + text-indent:-999px + overflow:hidden;
Osobiście to logo dał bym jako img, bo to w końcu logo - część informacji.
Header był objął divem "header" i w nim dopiero rozbił na części. Dzięki temu było by bardziej logicznie "modułowo".
Strzałki lewo i prawo to shitowy kod. Ale to pewnie skrypt robi.
Top belka - to samo jak w przypadku loga - daj ten tekst i go ukryj za pomocą overflow:hidden i text-indent:-9999px;
CSS - sformatuj to coś. Dodaj komentarze. Ostatnimi czasy widziałem fajne formatowanie np tak:
/* -------------------- sekcja head ---------------------- */
.blabla {
.....
}
/* --------------------- sekcja main ------------------- */
O wiele bardziej czytelne

Osobiscie stosuje 1 linijkowce, bo mi się najlepiej to czyta, ale to kwestia wyboru.
Ah i te metadatgi popraw, bo ci "notepa" zrobiła shita.
Na zakończenie. Skrypt "carousel" pewnie będzie na każdej stronie - daj go więc do odzielnego pliku

i zainstaluj sobie Firebuga