Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajax + Jquery [start skryptu po pojawieniu sie elementu]
Witam, od bardzo niedawna siedze w jQueryWink. Z językiem pracuje mi się bardzo dobrze, jednak ostatnio programując pewną stronę napotkałem na dość duży problem.

Chodzi o to, iż jeden skrypt tworzy elementy strony [czyli np jakieś tam divy], a inny go ostylowuje nadając odpowiednie klasy CSS.

Problem polega na tym, iż skrypt ostylowania wywołuje się szybciej niż skrypt generowania tych divów i koniec końców wszystko wygląda brzydko.

Czy da się ajaxowo jakos tak wywołać funkcje ostylowującą, dopiero wtedy jak np na stronie pojawi się ten wygenerowany div? [ma on id].

Ajax to dla mnie zupełna nowość [zapoznałem się z ajaxem w jQuery, wiem ze działa asynchronicznie, ale nie ogarniam tego szerzej], ale ja bym po prostu [jeśli się da] zarzucił jakiegoś while'a(?), który leci po całej stronie w poszukiwaniu id tego generowanego diva i kiedy go znajdzie , wtedy pętla się przerywa i wykonuje skrypt ostylowania.

Wiem, że troche chaotycznie pisze, ale mam nadzieję, że w miare wyjaśniłem o co mi chodzi.

Pozdrawiam i czekam na pomysły i rady Wink.
Edit//

Poszperałem, poszperałem i nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jest w $.ajax() taka zmienna jak context. Jakbym ja ustawil na tego diva który ma się wygenerować ze skryptu, czy to by rozwiązało sprawę?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Ajax + Jquery [start skryptu po pojawieniu sie elementu] - przez zoinho - 14-12-2010, 20:23