Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PHP/MYSQL] Prosty projekt, ale...paginator i Z/S framework
Witajcie!

Mam do wykonania mały projekt na uczelnie do 29-go tego miesiąca Sad Główkuje od tygodnia, ale nie wiem zupełnie jak się za to zabrać....

Dostaję bazę (MYSQL) z tysiącem rekordów i mam wyświetlić zawartość rekordów (w sumie 6 pól) po 10, 25 lub 50 rekordów na stronie, tzn. z paginatorem. Chodzi o skrypt małej biblioteki, to ma być na razie lista użytkowników.

Narazie to cała funkcjonalność, ale.....

Wykonanie tego w PHP + MYSQL nie sprawia mi problemów, problem jest taki, ze to ma być wykonane obowiązkowo w ZEND FRAMEWORK lub SYMFONY FRAMEWORK (do wyboru) i tu się zaczynają schody Big Grin Nie mam absolutnie żadnego pojęcia o frameworkach Z / S ani jakichkolwiek innych Sad Chodzi o wzorzec MVC (model-widok-kontroler), jakieś tam podstawy mam, ale to za mało i jest za późno żebym przechodził przez dokumentację. SZCZERZE: trochę mnie to przerasta!

Później (w listopadzie) mam dodać wyświetl według jednego pola (sortowanie), jeszcze później w grudniu dodać kilka innych rzeczy, ale żeby nie zaciemniać nie będe tego opisywał...

Liczę na podpowiedzi, jak się do tego zabrać, a najlepiej na wskazanie gotowego przykładu (możliwe prostego) i zbliżonego do mojego, tak żebym mógł sobie pozmieniać i zdążyć w te dwa dni wykonać projekt.

Proszę o wskazówki i od razu dziękuje!

WEBasto
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[PHP/MYSQL] Prosty projekt, ale...paginator i Z/S framework - przez WEBasto - 26-10-2010, 23:42