29-09-2010, 15:20
(28-09-2010, 18:36)rafalew napisał(a): 1. W starych przeglądarkach nadal występuje taki odstęp między logo a menu na dwa milimetry, jak na tym zdjęciu gdzie dałem rozjechaną stronę. Nie umiem tego zrobić
oglądałem stronę pod ie6 - teoretycznie żywą skamieliną i nie uzyskałem tego... naprawiłeś to, czy masz jeszcze bardziej historyczne przeglądarki?
(28-09-2010, 18:36)rafalew napisał(a): 2. Gdy tak zrobię, to pod starszymi przeglądarkami jest ok, ale pod nowszymi przeglądarkami menu jest szersze od obrazka. Muszę więc zrobić width: 830px do nowych przeglądarek i w starych mam za krótkie to menu. Udało mi się to jednak rozwiązać dodając w menu_style.css w ul.menu linię: padding: 0px 20px 0px 20px to mi rozciągnęło menu w starych przeglądarkach i w nowych nic nie zepsuło, więc chyba jest dobrze?
mój błąd, dobrze poprawiłeś
(28-09-2010, 18:36)rafalew napisał(a): 3. Nie zauważyłem tego wcześniej tylko dopiero teraz. DIV w którym jest napis "Witamy na stronie...." w nowych przeglądarkach mam wyrównany do tego niebieskiego tła, co widzę jak wrzucę background-image a w starszych przeglądarkach jest wyrównany do loga - zatem przesunięty w prawo. Udalo mi się to poprawić wyrzucając w #TRE margin-left i zamiast tego dałem padding-left. Zadziałało i jest chyba dobrze. Czy to poprawnie będzie?
dobrze