Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
likwidacja serwera i przeniesienie strony na inny hosting
Witam

Przepraszam jeśli w niewłaściwym dziale zamieszczam mój problem to proszę admina o przeniesienie do właściwego.
Mój problem polega na tym że moja strona była zamieszczona na hostingu malbo.pl. Stronę wypozycjonowałem właściwie i po ok tygodniu była juz widoczna w google na pierwszej stronie. Wszystko działało prawidłowo przez ok miesiąc, po czym serwis malbo.pl przestał funkcjonować a wraz z nim moja strona. Odczekałem jakiś czas (ok 2 tygodni) licząc że to chwilowa awaria. Jednak malbo.pl nie dziaal do dnia dzisiejszego. Nie mam żadnego kontaktu do administratora serwera. Zarejestrowałem się na prv.pl i przeniosłem swoją stronę z hostingiem grejt.pl. Mimo wypozycjonowania strony zgodnie z wszystkimi mozliwymi zasadami, moja strona na hostingu grejt.pl po upływie juz ok miesiąca dalej jest niewidoczna dla google. W związku z powyższym moje pytanie jest następujące : czy moja ,,nowa strona" nie bedzie dostępna z poziomu wyszukiwarki google do czasu aż poprzednia z malbo.pl nie zostanie usunięta z serwera? Nadmieniam że poprzednia z malbo.pl ciągle jest widoczna w wynikach wyszukiwania jednak niedostepna z racji niedziałania serwera. Jak temu mozna zaradzić?
w praktyce wygląda to tak : wwwmucharpc.malbo.pl widać w google, co prawda teraz już na 3 stronie wyników,
a strona www.mucharpc.grejt.pl nie jest widoczna. Dodam jeszcze że strona kiedy działała prawidłowo była znajdywana na hasło: pogotowie komputerowe koszalin i naprawa komputerów koszalin
Prosze o podpowiedź
pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
likwidacja serwera i przeniesienie strony na inny hosting - przez muchar81 - 29-09-2010, 14:41