Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
strona WIX na Domeny.pl
Witam,

zamierzam stworzyć stronę internetową we Flashu. Znalazłem dobry i darmowy szablon http://www.wix.com/flash-templates/marketing-solutions , spędziłem sporo czasu na jego dostosowaniu, wykupiłem domenę na Domeny.pl wraz z darmowym serwerem u nich i okazało się teraz, jak to często bywa, że darmowy szablon nie jest darmowy. Przejrzałem ich warunki użytkowania (Terms of Use, Licence) i wynikałoby, że mogę z ich szablonem zrobić co zechcę, jeśli tylko umieszczę informację, że od nich wziąłem ten szablon.

Mogę uploadować szablon na stronę wix.com/moja-nazwa-strony, ale ten adres wygląda nieelegancko. Drugą możliwością jest wykupienie konta Premium i upload na Domeny.pl. Opcja ta odpada, ponieważ szukałem darmowego szablonu, a nie płatnego. Wchodzi więc w grę opcja trzecia, t.j. przerzucenie samemu tej strony na serwer.

Okazuje się to zadaniem trochę trudniejszym, niż się spodziewałem. Zrobiłem upload na ich stronę www.wix.com/moja-nazwa-strony i ściągnąłem tą stronę przy pomocy HTTrack Website Copier. Niestety, tak pobrana strona nie działa u mnie off-line. W kodzie html widzę odniesienie do dwóch plików. Jeden to bmi.js, drugi to app.swf. Pierwszy plik pobrałem przez przeglądarkę, drugi udało się tylko przez FlashGet-a. Uploadowałem oba pliki na swoje konto na serwerze Domeny.pl. Zmieniłem w kodzie źródłowym odniesienie do obu plików, aby pobierał je z mojego źródła. Niestety, nie pomogło to.

Spróbowałem również innej rzeczy, a mianowicie pobrałem Website Copier-em nie tylko [1] www.wix.com/moja-nazwa-strony , ale również [2] http://www.wix.com/flash-templates/marketing-solutions . Porównałem pliki przy użyciu WinMerge i nie doszedłem do żadnych istotnych wniosków, poza jednym. Otóż plik index.html strony [2] wygląda tylko na "szare tło" strony, natomiast główna część strony (poza tekstem) to właśnie owe dwa pliki, zwłaszcza swf.

Co moglibyście zasugerować, abym był w stanie wrzucić stronę z WIX-a na Domeny.pl?

Pozdrawiam!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
strona WIX na Domeny.pl - przez johnyjj2 - 26-09-2010, 22:36
RE: strona WIX na Domeny.pl - przez ixtab - 27-09-2010, 22:18
RE: strona WIX na Domeny.pl - przez johnyjj2 - 28-09-2010, 02:51
RE: strona WIX na Domeny.pl - przez ixtab - 28-09-2010, 03:11
RE: strona WIX na Domeny.pl - przez johnyjj2 - 28-09-2010, 21:30
RE: strona WIX na Domeny.pl - przez ixtab - 30-09-2010, 03:58