12-08-2010, 22:57
Wiem, że odkurzam temat, ale może się komuś przyda ten opis.
Zainstalowałem tę galerie w następujący sposób:
1. Przeniosłem pliki na serwer do utworzonego folderu (np "gallery");
2. Wymieniłem pliki w folderze "images";
3. Wymieniłem pliki w folderze "thumbs" (zrobiłem miniaturki i nadałem im tę sama nazwę jaką mają pliki w folderze "images");
4. Z folderu "gallery" usunąłem plik index.html i dodałem swój plik gallery.php (zawierający mój skrypt strony Galleria);
5. Edytowałem plik images.php i ósmą linię:
zmieniłem na:
6. W skrypcie strony galerii (gallery.php) w odpowiednim miejscu dodałem div'a :
dopasowując parametry szerokości i wysokości galerii, ze 100% na takie, które odpowiadają parametrom mojej strony:
Wszystko działa prawidłowo.
Btw, dzięki za podanie linku do tej galerii.
Zainstalowałem tę galerie w następujący sposób:
1. Przeniosłem pliki na serwer do utworzonego folderu (np "gallery");
2. Wymieniłem pliki w folderze "images";
3. Wymieniłem pliki w folderze "thumbs" (zrobiłem miniaturki i nadałem im tę sama nazwę jaką mają pliki w folderze "images");
4. Z folderu "gallery" usunąłem plik index.html i dodałem swój plik gallery.php (zawierający mój skrypt strony Galleria);
5. Edytowałem plik images.php i ósmą linię:
Kod PHP:
if ($file != "." && $file != ".." && $file != ".DS_Store" && $file != "index.html" && $file != "index.htm" && $file != "index.php")
zmieniłem na:
Kod PHP:
if ($file != "." && $file != ".." && $file != ".DS_Store" && $file != "gallery.html" && $file != "gallery.htm" && $file != "gallery.php")
6. W skrypcie strony galerii (gallery.php) w odpowiednim miejscu dodałem div'a :
Kod:
<div>
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://mojastrona.pl/gallery/browser.swf" width="570px" height="470px">
<param name="movie" value="http://mojastrona.pl/gallery/browser.swf" />
</object>
</div>
dopasowując parametry szerokości i wysokości galerii, ze 100% na takie, które odpowiadają parametrom mojej strony:
Kod:
width="570px" height="470px"
Wszystko działa prawidłowo.
Btw, dzięki za podanie linku do tej galerii.