09-08-2010, 18:39
Witam, zapoznałem się już dobrze w XHTML i CSS i odrobinę z PHP chcę zrobić swoja stronę na której miał bym wyszukiwarkę wewnętrzną i tu właśnie jest problem poniewaz nie wiem jak ją zrobić na stronie kurs htmlboo jest taki opis do wstawienia wyszukiwarki na stronę ale nie o to mi chodzi. Chciałbym mieć wyszukiwarkę która wyszukiwała by na mojej stronie ale wyniki pokazywały by się w formie takiej jak ja bym to ustalił czyli żeby były zgrane kolorystycznie ze strona a nie w innym oknie jako wyszukiwarka google
Czy zna ktoś sposób na taka wyszukiwarkę czy potrzebna jest do tego baza danych czy są może jakieś książki (proszę o tytuł ) do pisania wyszukiwarek.
a druga sprawa jest tak że chciałbym jeszcze system newsów z takim mini panelem administracyjnym który pozwolił by dodać treść newsa z tytułem i obrazek.
będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.
Czy zna ktoś sposób na taka wyszukiwarkę czy potrzebna jest do tego baza danych czy są może jakieś książki (proszę o tytuł ) do pisania wyszukiwarek.
a druga sprawa jest tak że chciałbym jeszcze system newsów z takim mini panelem administracyjnym który pozwolił by dodać treść newsa z tytułem i obrazek.
będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.