28-06-2010, 02:12
Witam.
Od padu dni nurtuje mnie pewna sprawa. Potrzebuje napisać skrypt, który będzie pobierał kawałek tekstu z pliku. Załóżmy, że mamy treść zapisaną w pliku (*.php lub *.txt)
i w momencie, gdy otworzymy stronę o id 32645897 wyświetli się część tekstu od ###32645897### do następnego napotkanego #. Nie interesuje mnie gotowy skrypt tylko naprowadzenie na funkcje lub na manual. Długo szukałem i niestety nie mogę znaleźć. Mam nadzieję, że jasno opisałem o co chodzi. Z góry dziękuje na każdą chęć pomocy.
Pozdrawiam.
Od padu dni nurtuje mnie pewna sprawa. Potrzebuje napisać skrypt, który będzie pobierał kawałek tekstu z pliku. Załóżmy, że mamy treść zapisaną w pliku (*.php lub *.txt)
Cytat:###32645897###
treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść, treść
###21654564###
treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2 treść2, treść2, treść2 treść2 treść2
i w momencie, gdy otworzymy stronę o id 32645897 wyświetli się część tekstu od ###32645897### do następnego napotkanego #. Nie interesuje mnie gotowy skrypt tylko naprowadzenie na funkcje lub na manual. Długo szukałem i niestety nie mogę znaleźć. Mam nadzieję, że jasno opisałem o co chodzi. Z góry dziękuje na każdą chęć pomocy.
Pozdrawiam.