Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z rozjeżdżające się menu w CSS
IE8 wyświetla prawidłowo, w IE7 jest problem. Nie wiem jak jest w IE6 ale tej przeglądarki nie pilnuję Smile
Rozwiązaniem jest tylko dodanie formatowania warunkowego skierowanego tylko do tej przeglądarki
Kod:
<!--[if lte IE 7]>
Tu wstawiamy style CSS skierowane do przeglądarek IE w wersji 7 i starszych
<![endif]-->
Obniż jeszcze trochę elementy H1. Ogólnie masz bardzo dziwną budowę strony. Dlaczego w H1 jest obrazek? H2 i H3 to samo. Tak się nie robi. Hn to nagłówek n-tego stopnia, nie powinno być tam żadnego obrazku tylko tekst nagłówkowy. Zamiast nagłówków Hn zamień je na DIV, dodaj do DIVów klasy lub id (w zależności od uznania) i wypozycjonuj te elementy w CSS. Możliwe, że taka struktura strony powoduje, że starsze przeglądarki źle je interpretują i widzisz takie cuda.
Cytat:Każda przeglądarka inaczej interpretuje pozycjonowanie?
Prawda, są różnice w interpretacji stylów przez przeglądarki. By te różnice usunąć korzysta się z tzw. Frameworków CSS (zestaw styli uogólniających widok wszystkich elementów). Jednak w Twoim przypadku raczej zaważyła nieprawidłowa budowa samej strony - przeglądarki starają się poprawiać te błędy na swój sposób - stąd te różnice.
Jak pomogłem daj '+'. To nie boli, a ja mam satysfakcję Smile

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Problem z rozjeżdżające się menu w CSS - przez R_Rafalsky - 24-05-2010, 22:26