Wasze rozwiązanie nie jest do mojego problemu. Chodzi o to żeby scrolle pojawiały się po bokach strony jak kontenery zawarte w zewnętrznym poza nią wyjdą. Rozumiecie? Odpalcie sobie wasze rozwiązanie i zmniejszcie rozmiar okna przeglądarki. Jak czerwony kontener wychodzi poza strone to pojawiają się scrolle? Nie ;]. Macie na to jakiś inny pomysł? Bo to obszedłem, ale wolałbym wiedzieć. Aczkolwiek teraz zależy mi bardziej na rozwiązaniu mojego drugiego problemu:
Mam teraz inny problem:
Używam background-image do jednego z kontenerów o wymiarach X i Y, a problem jest taki, że ten obrazek z tla wyświetla się tylko pod zapełnioną częścią kontenera. Nawet jak do tego kontenera wrzucę następny o takich samych wymiarach, który powinien go zapełnić , to tak się nie dzieje...
Problem jest konkretnie taki, że nawet jak kontenerowi nadam wielkość dajmy na to 500 na 500 to jeżeli nie będzie miał zawartości to i tak będzie zajmował 0 na 0. Da się go jakoś zmusić, żeby jednak zajmował 500 na 500 a nie tyle ile mu potrzeba?
No i raz działa a raz nie. Nie rozumiem tego... Może wkleję kod:
I generalnie tło mi się wyświetla tylko pod " adsasd" a nie pod całym kontenerem, a sam kontener zachowuje się tak jakby nie miał tych 450px wysokości tylko dobierał sobie tyle ile potrzebuje...
I już po problemie... Zgubiłem jeden dwukropek...
Mam teraz inny problem:
Używam background-image do jednego z kontenerów o wymiarach X i Y, a problem jest taki, że ten obrazek z tla wyświetla się tylko pod zapełnioną częścią kontenera. Nawet jak do tego kontenera wrzucę następny o takich samych wymiarach, który powinien go zapełnić , to tak się nie dzieje...
Problem jest konkretnie taki, że nawet jak kontenerowi nadam wielkość dajmy na to 500 na 500 to jeżeli nie będzie miał zawartości to i tak będzie zajmował 0 na 0. Da się go jakoś zmusić, żeby jednak zajmował 500 na 500 a nie tyle ile mu potrzeba?
No i raz działa a raz nie. Nie rozumiem tego... Może wkleję kod:
Kod:
#okno_background{
position:relative;
width: 850px;
height 450px;
left: 5px;
background-image: url(oknoglowne2.png);
background-repeat: no-repeat;
padding-top: 40px;
padding-left: 40px;
padding-right: 40px;
padding-bottom: 40px;
}
...
<div id="okno_background">
adsasd
</div>
I generalnie tło mi się wyświetla tylko pod " adsasd" a nie pod całym kontenerem, a sam kontener zachowuje się tak jakby nie miał tych 450px wysokości tylko dobierał sobie tyle ile potrzebuje...
I już po problemie... Zgubiłem jeden dwukropek...