(18-12-2009, 21:10)BeamBear napisał(a): Jeżeli znasz css i html i to w stopniu w sumie dobrym, to nie widzę problemu i powodu twego oburzenia. Każdy z elementów menu zamykasz w dwóch pojemnikach - większemu ustawiasz w css obrazek jako tło. Mniejszemu tworzysz dwa style - zwykły i z pseudoklasą hover. Definiujesz sobie style jak chcesz z uwzględnieniem, że zwykły ma nie wyświetlać żadnego formatowania, a hover ma wyświetlać inny kolor tła albo inny obrazek. Oczywiście to przy założeniu, że menu ma być podobne do tego z Eski.
A na boo się nie pultaj, bo jak Ci pisałem - w trzecim przykładzie masz menu działające jak to eskowe. Jedyne co pozostaje do zrobienia, to to co napisałem - ustawić sobie obrazki jako tła i dodać dwie nowe klasy.
Edit: jeszcze jedna rzecz - możesz zawsze sobie zerknąć na jakieś menu z wykorzystaniem jquery, które zapewni Ci więcej efektów specjalnych
Możecie mi podać jakiś konkretny kod z tym przykładem? Bo ja mam jedno menu robione w photoshopie i zapisane jako jpg i w tym menu poziomym mam o sobie, hobby itd i jak mam dokładnie to zrobić? proszę o pomoc