Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyczna wysokość diva menu względem treści.
W sumie to nie wiem czemu jednocześnie używam obu, to mój pierwszy kontakt z tak zaawansowanymi divami, więc po prostu popełniłem błąd Wink

Zaraz próbuje coś kombinować z tym linkiem, który mi podesłałeś i dam znać co wykombinowałem Smile

EDIT:
Niestety u mnie to nie daje rady, tak wygląda mój layout:
[Obrazek: templateor.jpg]

1. Ma stałą wysokość
2. Ma się rozciągać razem z 3. w dół

Nie daje rady z tym. Nie wiem kto powiedział, że divy są lepsze od tabelek Tongue lay na tabelkach robię w godzinę, a tu tak się męczyć trzeba... Jeszcze na dodatek Internet Explorer wyświetla wszystko nieco inaczej niż Firefox, Chrome, Safari i Opera, więc trzeba się bawić w oszukiwanie go Tongue

EDIT2:
Chyba wpadłem na pomysł jak to zrobić Smile Użyję sposobu z linku, utworzę prostokąt (tak, aby wyglądał jak elementy 2. i 3. , ale bez elementu oznaczonego 1.) dokładnie tak jak było w poradniku podesłanym przez Labsta.com Potem stworzę ten element 1. i nadam mu wyższy z-index. Do diva #right, który będzie wyświetlał zawartość elementu 2. dodam właściwość margin-top o takiej samej wartości jaką ma wysokość elementu 1. + jeszcze troszkę na marginesy. Powinno śmigać Smile

EDIT3:
<diaboliczny śmiech> on żyje! Dzięki za pomoc, dałem radę tym upartym divom ;D

EDIT4:
Przedwczesna radość, bo IE8 i Opera10 nie dają sobie z tym rady, dalsze modyfikacje mnie czekają >.<

EDIT5:
Wystarczyło wrzucić margin-top do oddzielnego diva, dziwne to to, ale działa, jeszcze teraz stopkę na dole dodać i viola Wink
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Automatyczna wysokość diva menu względem treści. - przez AdwiL - 20-11-2009, 15:12