Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podział obrazka na piksele (skrypt) - problem
MyBB 
Jako że to mój pierwszy post na tym forum proszę o wyrozumiałość Smile

Pisałem już o moim problemie na innym forum niestety nikt nie potrafił mi pomóc, mam nadzieje że tutaj się powiedzie Rolleyes

Chciałbym się dowiedzieć w jakim języku można napisać taki skrypt który podzieli obraz (np. 500x500px) na części; najlepiej kostki 5x5pikseli.

Taki obrazek chciałbym wyświetlić na stronie i usuwać po jednej takiej części (w tym wypadku kosteczce) za każdym razem kiedy kliknie się na odnośnik to tego przeznaczony.

Zależy mi na tym żeby zamiast tej kostki po kliknięciu w odnośnik pojawił się obrazek przezroczysty ew. żeby w ogóle nie było obrazka(puste pole).

Dodam że ten odnośnik ma być jeden dla wszystkich kostek; kostki mogą być usuwane losowo.

Nie wiem czy napisałem zrozumiale (prościej chyba nie potrafię ) ale jak jakieś wątpliwości to pisać. A i nie proszę was o gotowy skrypt, proszę tylko o radę. Bo domyślam się że nikt za darmo nie zrobi takiego czegoś Tongue a poza tym jak ja sam się nie nauczę to nic z tego nie będzie.

Naprawdę nie potrafię czegoś takiego znaleść a wydaje mi się że wyczerpałem już wszystkie możliwe frazy więc proszę nie piszcie że "wujek google powie"

Mile widziane jakieś sugestie jak to napisać Wink.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Podział obrazka na piksele (skrypt) - problem - przez BeniaminQ - 20-10-2009, 19:46