20-09-2009, 05:40
w3.org, usystematyzować składnie ? Hmm..
nie znam się, jednak czytając kilka artykułów widzę, że w3.org ustala coraz to nowe standardy które nie obsługują przeglądarki, jest juz css3 a podobno nawet firefox nie obsługuje całego css2.1 (czy jakaś tam versja), już nie wspominając o IE, miejmy jedynie nadzieję, że nowa wersja IE (zgodnie z obietnicami) będzie się stosować do standardów.
Zgadzam się z tobą, że muszę być na bieżąco, gdyby to wszystko było takie łatwe to nie było by takiej zabawy i satysfakcji w projektowaniu stron, jednak kiedyś oglądając tutorial w którym było pokazane jak zrobić layouta w photoshopie, następne pocięcie go oraz "sklejenie" w html'u w tabelkach to było proste, próbowałem zrobić to samo na divach i ... na tym koniec na FF chodzi Operze też natomiast IE... Ale cóż mam nadzieje, że jeśli przeczytam uważnie kilka kursów, artykułów , a nie rzucać się od razu na głębokie wody, to
wtedy dam radę.

Zgadzam się z tobą, że muszę być na bieżąco, gdyby to wszystko było takie łatwe to nie było by takiej zabawy i satysfakcji w projektowaniu stron, jednak kiedyś oglądając tutorial w którym było pokazane jak zrobić layouta w photoshopie, następne pocięcie go oraz "sklejenie" w html'u w tabelkach to było proste, próbowałem zrobić to samo na divach i ... na tym koniec na FF chodzi Operze też natomiast IE... Ale cóż mam nadzieje, że jeśli przeczytam uważnie kilka kursów, artykułów , a nie rzucać się od razu na głębokie wody, to
wtedy dam radę.
Do moich wypowiedzi proszę podchodzić bardzo spokojnie, jestem początkujący, wielu rzeczy nie wiem.