Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[zlecę ($)] silnik demotywatorów
|
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Na moje sprawa jest prosta, to co ten gosc tu robi to parodia a jedyne lekarstwo to wyrzucenie go na zbity pysk zeby nie prezentowal soba ponownie tego niskiego poziomu inteligencji co do tej pory.
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(28-08-2009, 16:36)Raiylo napisał(a): Na moje sprawa jest prosta, to co ten gosc tu robi to parodia a jedyne lekarstwo to wyrzucenie go na zbity pysk zeby nie prezentowal soba ponownie tego niskiego poziomu inteligencji co do tej pory.
tak wyrzućmy go na zbity pysk bo przecież wszystkich się czepia i ma za idiotów i nawet jak już wszyscy dochodzą do jakiegoś ładu i prowadzi się w miarę normalną dyskusję, to on się wtrąca i znowu wszystko burzy
JESTEM ZA!
hmm, ale o kim ja pisałem? (patrz wyżej)
Railo nie napinaj się
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Tomekb, jedyną tak naprawdę różnicą jest wiek. Jak się ma powiedzmy 12 lat to 50zł wygląda na sporą kasę... Jednak ciężko wymagać od faceta który skończył 2 szkoły i poświęcił 8 lat na 4-dniowe pisanie skryptu za takie pieniądze. Sam piszę posty na forum za 10zł/h, a to się nawet nie umywa do programowania... Jestem na informatyce na polibudzie i to, że można coś zrobić szybko, nie oznacza, że można to zrobić tanio. Nawet nie powinno się  Jakbyś przejrzał fora to niektóre prace za zaliczenie są warte ~100/200zł, a tu wielokrotnie więcej roboty za 50zł...
Co do roboli - ojciec jest murarzem, poniżej 200zł za dzień nie schodzi. A robota lekka nie jest.
Żal mi Ciebie. Bardzo żal. Zleć pisanie skryptu gimnazjaliście, z radością go crackniemy. Nic osobistego, miej nauczkę na przyszłość, że ZA PRACĘ SIĘ PŁACI. 50zł to jest takie nic, obiad więcej kosztuje...
Liczba postów: 193
Liczba wątków: 18
Reputacja:
2
Co do wyrzucania, uważam że nie ma podstaw. Bądzmy tolerancyjni, tomekb ma swoje poglądy na kwestie finansowe, ale to nie powoduje, że narusza regulamin. Ma swoją wizję pracy webdevelopera, i tyle. Więc nie ma podstaw do banowania, wiec po co o tym mówimy
Co do samego tematu, produkt za 50 złotych będzie marnej jakości. Choć to może dla Ciebie dużo, jak mówiesz, to zastanów się czy nie lepiej wydać więcej i mieć skrypt PEWNY i bezpieczny...
Za 50 złotych taki skrypt dostaniesz zapewne od amatora php. Ostatnio ktoś mi polecił wątek: http://ferrante.pl/2007/07/07/mamo-umiem-php/
MAMO, UMIEM PHP.
Przeczytaj go, i wyciągnij wnioski... Próg wejścia w umiejętności php jest barierą tak łatwą do przejścia, że zacząć może każdy. Stworzenie podstawowych kodów to kwestia tygodnia, może dwóch nauki. Po miesiącu podstawę podstaw śmigasz na pamięć...
Wiesz, gdzie rodzi się problem? W tym, że taki programista (żółtodziób) tworzy ociężały, nieelastyczny i często nierozwojowy kod, w dodatku bardzo mało zabezpieczony i łatwy do złamania.
1. Ociężału > zwiększy koszty transferu, czas ładowania serwisu(co zniechęci userów). Młodzi nie potrafią optymalizować i uwydatniać kodu...
2. nieelastyczny > wszelkie zmiany już istniejącego kodu, będą zagrożone wizją, że trzeba będzie przebudowaywać wiele elementów w różnych miejscach serwisu. Dobry programista pisze kod elastycznie, by łatwiej go zmieniać.
3. nierozwojowy > W pewnym momencie każda strona musi przeżyć zmiany. Specjaliści od projektowania użyteczności sugerują zmiany wyglądu serwisu co 2 - 4 lat. Nierozwojowy kod powoduje, że nie będziesz mógł po prostu zatrudnić na chwilę programisty, by zmienił trochę tu, trochę tam lub modyfikował kawałek wyglądu. Wszystko trzeba będzie zaczynać od zera, bo skrypt nie będzie dawał opcji optymalnego rozwoju...
4. niezabezpieczenie - to chyba najgorsza z wad, bo za dodatkowy transfer można bulić, o ile jest na to środków. jednak raz zkackowany skrypt nadaje się do kosza, a informacja o sposobie jak tego dokonać szybko pójdzie w świecie hackerskim... to spowoduje, że szybko polecisz do innego programisty by napisał skrypt na nowo, lecz bezpieczniej.
Zrozum, nie mam zamiaru Ci wypominać, że chcesz robić coś oszczędnie - bo to Twój wybór. Ale to pozorna oszczędność, która może przysporzyć Ci później kłopotów i to sporych...
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
29-08-2009, 03:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2009, 03:28 przez Mateusssz.)
Witam.
Wiele było tutaj porównań do gimnazjalistów że oni by za 50 zł zrobili wszystko.
Sam jestem gimnazjalistą i za 50 zł nie podjąłbym się pracy dla osoby, której nie znam, by skrypt był dobry, obiektowy i porządny (tzn. niewielki i szybko działający). Możecie mnie zapytać, co ja takiego wielkiego zrobiłem - mogę podesłać kilka linków na życzenie do moich prac. Może nie są tak wspaniałe, jak prace większości tutaj, tylko chciałbym zwrócić uwagę na doświadczenie oraz na programy, w jakich pracujecie.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że autor tematu wreszcie oprzytomnieje, że nikt mu za mniej niż 500 zł nie zrobi PORZĄDNEGO skryptu wraz ze wszystkimi rzeczami, o które prosił (a założę się, że wchodzi do tego design + skrypty ajaxu).
EDIT: Przejrzałem stronę, podaną przez jsmp, i się z tym nie zgodzę. Na co dzień edytuję skrypty PHP i JS, a doświadczenie mam prawie 3 letnie - jak na 15-letniego gimnazjalistę to dosyć sporo, co nie?
Widać, że "Zenek" nie przeczytał ŻADNEJ książki poświęconej webmasterstwu, a uczy się pewnie z kursu z kurshtml.boo.pl (nie mówię, że ten kurs jest zły, sam od niego zaczynałem, ale można się tam zatrzymać w rozwoju).
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Po przeczytaniu dyskusji śmiem stwierdzić ze była genialna  .
A tak poza tym witam wszystkich - jestem świeżo zarejestrowanym użytkownikiem
Liczba postów: 852
Liczba wątków: 35
Reputacja:
12
Każdy ma swoje zdanie odnośnie stawek. Dla mnie też jest ona śmieszna, ale wyzywanie ludzi jest także nie na miejscu. Ze względu na duże zapotrzebowanie, kto jest dobry znajdzie bez problemu zlecenia za stawkę która mu odpowiada i jest dużo wyższa niż 50zł za cały projekt  . Jeśli ktoś chce to robić to niech robi, jeśli autor ma taki budżet to niech tyle wydaje. Jeśli ktoś jest zainteresowany "zleceniem" to namiary ma w pierwszy poście  .
|