Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy na handlu domenami można zarobić?
Mam pytanie, widzę, że jest na forum reklama domeny i na allegro stoi ona za 50 tysięcy... Czy na handlu domenami można zarobićBig Grin?? Dużo trzeba zainwestować?? Wymaga to jakichś większych umiejętności??Tongue
Odpowiedz
Na "handlu" domenami można dużo zarobic jednak trzeba trafic okazję i byc czujnym. Dla zachęty przytoczę Ci jeden przykład: domena sex.com została sprzedana za 42 mln złotychBig Grin
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz
W jaki sposób kupić domene żeby mieć ją na własność i sprzedać?? Czy to jest tak, że np. rejestruje w home.pl adres www.kubuspuchatek.pl i późńiej mogę go sprzedać??
Odpowiedz
Normalnie... Rejestrujesz ją w byle jakiej firmie... home, az, active24 etc., następnie wystawiasz aukcję np. na allegro, ebayu i sprzedajesz (aby zrzec się praw do domeny podpisujesz cesję).

To tyle. :]
Odpowiedz
Dzięki, z chęcią coś pokombinuje :]
Odpowiedz
Jeśli myślicie, że dziś kupicie domenę i jutro ją sprzedacie kilkanaście lub kilkadziesiąt razy drożej to się mylicie. Poza tym większość ciekawych domen jest już zajęta.
Odpowiedz
Nie myślę, że jutro sprzedam ;p Poza tym okazjonalnie można coś założyć tak jak te zareklamowane na forum o mundialu... To jets okazja, a jak się dobrze wyłapie to...
Odpowiedz
Oszem można na tym zarobić, są ludzie, którzy z tego żyją. Jednak jak powiedziała adam fajnych, wolnych domen jest niewiele. Można jednak wyczaić przykładowo w związku z jakimś wydarzeniami sportowymi, kulturalnymi itp.
Odpowiedz
Ewentualnie może zainteresować się dropped.pl i przechwytywać domeny, może nie koniecznie jakieś fajne domeny, ale z historią w google, jakimś bl czy pr, postawić jakiś serwis zapleczowy lub bardziej wartościowy, "podpozycjonować" i cena na pewno będzie ciekawa.
Odpowiedz
Ostatnio chyba nawet była domena carrefour.pl Big Grin bo nie jestem pewny może zle przeczytałem
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz