Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ile się czeka na dodanie strony do google?
No więc: Ile się czeka na dodanie strony do google.pl?
Odpowiedz
Odpowiedz
Tak właśnie dodałem własną stronkę, dokładnie było to wczoraj, jednak jak sprawdzam w google to jeszcze jej nie ma.
Odpowiedz
Ja kiedyś testowałem to narzędzie i jeśli do strony nie kierują dodatkowe linki z innych witryn to możesz długo poczekać. Wynikiem testu było ok 3 miesiące oczekiwania na indeksację. Jeśli natomiast linkujesz stronę to powinna się pojawić w indeksie w ciągu 2, 3 tygodni. Inny test wykazał, że dzięki linkowaniu z rotacyjnego systemu wymiany strona była w indeksie po 48 godzinach.
Odpowiedz
No tak, ale przecież nie mogę zainstalować np. linkme na stronie która nie jest zindeksowana w google bo gdzieś wyczytałem w internecie, że admini linkme wtedy nie zatwierdzą linkme na danej stronie.
Odpowiedz
No akurat w LinkMe strona nie zaindeksowana nie zostanie dodana do systemu. A o od czego są na przykład katalogi? Wchodzisz tutaj: www.katalogiseo.info, sortujesz sobie po wysokości Page Ranku (im wyżej tym lepiej), wybierasz darmowe i bez linków zwrotnych i dodajesz sobie po 5-10 dziennie. W ciągu 2, 3 tygodni strona powinna pojawić się w indeksie Google.
Odpowiedz
z tego co wiem to adderem mozna zaindexować nawet największy śmieć w 2 dni ale odradzam bo taka strona moze szybko bana dostać
Odpowiedz
adam napisał(a):Ile się czeka na dodanie strony do google.pl?
A ile czasu trwa wybudowanie domu? Każda strona jest inna, każda jest inaczej pozycjonowana. Nie ma czegoś takiego, że 24 godziny po wrzuceniu strony na serwer Googlebot do niej zapuka.

Wszystko zależy od tego z jaką częstotliwością będziesz zdobywał linki prowadzące do Twojej strony, ile ich zdobędziesz i jakiej będą jakości. Jak zrobisz stronę i usiądziesz z założonymi rękoma to sobie poczekasz do przyszłego stulecia a Googlebota i tak nie zobaczysz.
Odpowiedz
strony nieda sie dodac do google jezeli laskawie google bot sie pofatyguje i strona bedzie mu odpowiadala to moze cie wzuci a moze i nieSmile ale dodanie do glownych katalogow typu wp,onet,interia i np gwiazdor to w ciagu 1-2 tyg cie zaindeksujeSmile
Odpowiedz
Ja, aby zaindeksować stronę przykładam 1k pkt z gotlinka i strona na następny dzień w indeksie, niektóre po 2-3 dniach, dlatego polecam ten sposób, szczególnie dla tych, którzy robią to masowo Smile
Odpowiedz