Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strona www
Witam, jestem prawie totalnie zielony w sprawach projektowania stron. W moim życiu napisałem jedną stronę w html-u. Chcę iść dalej w kierunku projektowania stron. Mam w planach stworzenie portalu turystycznego dla pomorza. Potrzebuje tylko waszej pomocy, od czego zacząć, czego używać, jak zrobić bazę danych, co z panelem administracyjnym itp. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam KubexRIO
Odpowiedz
Proponuje abyś wpisał magiczne słowo w google: "CMS".
Jeśli chcesz wykonaś strone, jedną i nie masz ochoty się tego uczyć, tylko chcesz na szybko coś mieć, to nic innego jak ściągnąć jakiś fajny cms i na nim wykonać stronke.
Odpowiedz
Stworzenie strony to jedno. Wymagania determinują wybór rozwiązania. Tak jak napisał Radian poszukaj czegoś pod słowami CMS lub Free CMS (Darmowy CMS). Jeśli szukasz czegoś zupełnie po polsku i darmowego to może na początek: http://opensolution.org/quick.cms,pl,10.html? Zainteresuj się także takimi rozwiązaniami jak Joomla czy Wordpress. Po stworzeniu strony przyjdzie czas na jej promocję więc niezbędna okaże się wiedza z zakresu promocji strony w wyszukiwarkach czyli. pozycjonowanie, linki sponsorowane, wszelkie inne formy promocji Wink.
Odpowiedz
Chcę się tego nauczyć, dlatego też tutaj napisałem, żeby nie było, że spamuję Tongue. Z tego, że trzeba będzie wypromować stronę zdaję sobie sprawę. Mam tylko problem od czego zacząć Smile
Odpowiedz
No to do dzieła Wink.
Odpowiedz
A jeszcze tak BTW... Joomla! spotkałem się z tym, mam nawet na dysku, ale nie wiem do czego służy... Mógłby mi ktoś podpowiedzieć? xD
Odpowiedz
Joomla to jeden z wielu darmowych systemów CMS. Więcej na http://www.joomla.pl
Odpowiedz
Ja polecam dobrą książkę, czasami lepiej jest usiąśc na spokojnie i poczytac. Jeżeli będziesz zaczynał budowac własny cms to warto nakreślic układ systemu na zwykłej kartce, aby miec obraz całego systemu na wyciągnięcie ręki.
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz
Czy świat się wiele zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wqur......ni ? (Jonasz Koffta).
Odpowiedz
Odpowiedz